Knižní novinky

Připravované novinky z dílny Albatros Media

Připravované novinky z dílny Albatros Media
Máme pro vás tipy na zajímavé připravované knihy jedné z největších knižních společností u nás Albatros Media. Můžete se těžit na thrillery, fantastiku, detektivku, ale i skutečné příběhy. Ani v novém roce 2024 rozhodně nebudete postrádat kvalitní čtivo.

Výjimečně začneme tedy knihou, která už je na pultech knihkupectví. Jedná se o čerstvou novinku Mráz od Bernarda Miniera. Fanoušci tohoto autora si jistě říkají, že už jí četli. Je to ostatně jeho první titul s Martin Servazem v hlavní roli. Tentokrát se ovšem jedná o grafický román. Užijete si tak tento příběh na 112 stranách plných obrázků v zcela jiné rovině.

Před několika dny vyšla i kniha Můj bratr švédské autorky Karin Smirnoff. Tentokrát se nejedná o severskou krimi, ale neméně mrazivý a drsný román o životě plném bolesti a příkoří. V textu se otevřou náměty týrání dětí, incestu, mlácení žen, alkoholismu, ale i nemoci starých lidí a nevyhnutelné smrti. Jedná se o opravdu syrovou knihu, která je navíc napsaná hodně netradičním způsobem.

Na konci ledna vychází i mysteriózní thriller Smrt pod kůží, který má na svědomí hned dvojice populárních autorů James Patterson a J. D. Barker. Zjistíte v ní, že někdy není jednoduché odhalit, kdo je pachatel a kdo oběť. Budete v ní svědky vražedného běsnění, které nebude lehké zastavit. Jak už anotace napovídá, všechno se navíc točí okolo mladé fascinující ženy.

Na začátku února se můžete těšit na další díl ze série Cormorana Strika a Robin Ellacottové. Již šestý případ Černočerné srdce od Roberta Galbraitha (pseudonym J. K. Rowlingové) určitě i tentokrát přinese velice napínavou záležitost. Deník Guardian o knize napsal: „Varovný příběh o vlivu virtuálního světa na životy skutečných lidí." Můžete se tedy těšit na zápletku z on-line světa, který bývá poslední dobou v detektivkách či thrillerech hodně populární.

Přesuneme se od vražd k romantice. Anotace titulu Ta druhá Belle autorky Whitney G. přitom rovněž začíná poměrně thrillerově. „Dávám ti poslední šanci, abys mi řekla, že mi patříš…“ Tato slova jsem odmítla říct muži, který mě uprostřed noci unesl a donutil mě vydat se na nikdy nekončící pouť lesem. Posléze ovšem zjistíte, že román je plný touhy a přitažlivosti, takže si ho nejspíše užije něžnější pohlaví.

Pod rouškou šikany nabídne skutečné příběhy o šikaně na pracovišti mezi zdravotníky. Jedná se tedy o hodně citlivé téma. Kniha má vysvětlit, proč má zdravotnický systém nedostatek sester. Za zavřenými dveřmi se totiž v nemocnicích odehrávají nepříjemné situace. Některým ze sester mělo díky chování kolegyň dokonce vzniknout závažné onemocnění. Silné téma ze života.

Slunce a hvězda nabídne hrdinskou výpravu, v níž se opět podíváte do světa Percyho Jacksona. Rick Riordan a Mark Oshiro přinášejí příběh o dvou polobozích, v němž nechybí nebezpečí a temné podsvětí. Seznámíte se v něm dokonce s Apollonovým synem Willem Solacem.

Vzrušující thriller z kulinářského prostředí jsem ještě nečetl. Proto si určitě nenechám ujít Sever od Katariny Ekstedt, který vychází na konci února. Kniha s podtitulem: „V kuchyni ještě nikdy nebylo tak dusno.“ Seznámíte se v ní s kuchařem, který dostane místo v prestižní michelinské restauraci. To ovšem ještě netuší, že mu práci zkomplikuje románek s majitelkou, která ho zatáhne do spleti lží, sexuálních a mocenských intrik a výhrůžek.

Stále ještě v únoru potom přijdou i Kreténi. Tento lehce nezdvořilý název má titul Lukáše Havlase. Drsný příběh ze života zlaté mládeže, která natáčí ohavná videa, na nichž umírají lidé v přímém přenosu. Opět se tedy dostaneme do světa moderních technologií ve spojitosti se zločinem. Tentokrát ovšem přijde zasloužený trest a pachatelé brzy poznají, za své skutky zaplatí nejvyšší cenu.

A nakonec tu máme ještě jednu záležitost připravenou až na březen. Rozhodně ji ovšem nesmíme opomenout. Jedná se totiž o žhavou dračí fantasy, která má v zahraničí velký úspěch. Čtvrté křídlo napsala americká autorka Rebecca Yarros. Můžete se opět těšit na dračí jezdce a Basgiathskou školu, z níž vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít. Jedná se o záležitost bestsellerové tvůrkyně New York Times, USA Today a Wall Street Journal.