Knižní tipy

Sport je bolest, která může dobře sloužit

Sport je bolest, která může dobře sloužit
Michal Novotný je světově uznávaný fyzioterapeut a kondiční trenér s více než pětadvacetiletou praxí. Jeho rukama prošli ti nejlepší světoví tenisté jako Roger Federer, Rafael Nadal, Tomáš Berdych, Maria Šarapovová nebo Karolína Plíšková, ale i mnoho dalších profesionálních sportovců či hollywoodských herců, například Chris Hemsworth, Orlando Bloom, Liev Schreiber či Ana de Armas. Odborné vzdělání včetně doktorátu získal ve Španělsku. Kromě praxe přednáší na Universidad Europea — Real Madrid Graduate School a na Universidad Católica San Antonio de Murcia. Nedávno mu vyšla prvotina Sport je bolest.  

Jak se vyvarovat zdravotním problémům, které si člověk může způsobit při provozování oblíbeného sportu? Čím snížit riziko zranění na minimum? A jak se co nejrychleji vyléčit, pokud se i přesto zraníme?

Právě to vám ve své knize objasní Michal Novotný. Naučí vás lépe porozumět svému tělu a prozradí vám ty nejúčinnější postupy moderní sportovní fyzioterapie i kondičního tréninku se spoustou praktických tipů, ilustrovaných skutečnými příběhy jeho klientů. Kniha obsahuje 65 videonávodů na kompenzační a léčebné cviky.

Ve sportu se bolesti nevyhneme, ale můžeme jí porozumět, aby nám dobře sloužila.

„Díky Michalovým znalostem a jedinečným tréninkovým metodám jsem se dokázal připravit na fyzicky náročné natáčení i doléčit stará zranění. Jeho rady se staly nedílnou součástí mých každodenních pohybových vzorců.“

— Chris Hemsworth

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.