Knižní tipy

Vánoční pohlazení po duši

Vánoční pohlazení po duši
Co si představíte pod pojmem vánoční čtení? Každý možná něco jiného. Já to vidím na romantiku odehrávající se o Vánocích s tím správným kouzlem Vánoc. Taková kniha mě pohladí po duši a navodí mi dokonalou vánoční atmosféru. Ale pozor, nemám tu jenom samou romantiku, na vánoční téma si tu dnes přijdou všichni, od dětí až po muže, co se rádi bojí.

Vánoční Jedlička
Začneme u těch nejmenších. Tato nádherná vánoční kniha o skřítkovi, kterého si domů přinesla rodina spolu s vánočním stromečkem, se bude líbit každému dítku, od batolete po prvňáčky.  

Vánoční pohádky
Dvacet originálních zimních příběhů odehrávajících se o Vánocích budou bavit nejen vaše děti, ale určitě pohladí po duši i vás, rodiče. Jak prožívají toto sváteční období sněhové vločky, dárečky nebo veverky? Určitě si knihu přečtěte, budete mile překvapeni.

Vánoční koleda
Ráda bych zmínila také tuto klasiku, která letos vyšla v novém kabátě u nakladatelství Fortuna Libri. A musím říct, že obálka je tedy velmi povedená. Vánoční koleda od Charlese Dickense je snad nejznámějším vánočním příběhem na celém světě. Duchové minulých, letošních a budoucích Vánoc na vás čekají…

Sejdeme se pod jmelím
Nová romantika z nakladatelství Baronet je tu! Bývalý spolužák, který byl dřív její úhlavní nepřítel a setkání na vánoční svatbě. No pane jo. A ta nádherná obálka. Tyhle „baronetky“ miluju, ještě když se odehrávají během období Vánoc, to zní úplně dokonale, nemyslíte?

Vánoce v knihkupectví
Vánoce v knihkupectví? Tak to je boží! Carmen se má ujmout krachujícího knihkupectví, stojícího na nádherném místě v centru města, ale vypadá spíše jako zámek z hororu opředený pavučinami. A protože je před Vánoci, Carmen si dá za úkol vdechnout krámku vánoční kouzlo a přivést do něj spousty zákazníků…

Vánoce na skotském hradě
Kniha napsaná přítelkyní známé Julie Caplin? Navíc prý ve stejném stylu? Sem s ní. Jednoho dne Belle v chumelenici podklouzne kolo a ona narazí do stařičké paní a zraní jí kotník. Když zjistí, že Edina na nedalekém hradě žije úplně sama, rozhodne se k ní nastěhovat a postarat se o ni, dokud se neuzdraví, a připravit jí nezapomenutelné Vánoce. Vše má samozřejmě ale malý háček, totiž nevrlý Edinin vnuk, mladý právník Jack.

Vánoční Tradinář
A pokud nejste moc fanoušci vánoční romantiky, mám tu pro vás jiné knihy. Třeba Vánoční Tradinář, plný zvyků, oslav a tradic, od Dušiček po Hromnice. Najdete zde například spousty tipů na tvoření, na výrobu dárků, recepty na tradiční i zapomenutá jídla, sváteční menu a mnoho, mnoho dalšího.

Šťastné a hrůzostrašnější
No, a jestli se ze všeho nejraději bojíte, pak tu mám pro vás antologii štědrovečerních hororů. Sedm hrůzostrašných, dosud nevydaných vánočních příběhů. Najdete zde stará panská sídla, temná zákoutí, duchařiny, strašidla a ještě víc.

Zlatá klasika
Projezte se adventem se stoprocentně fungujícími recepty od Zdeňka Pohlreicha! Úspěch u návštěv všeho druhu zaručen!  

Vánoce jsou už skoro za dveřmi. Chtěla bych Vám za naši redakci popřát klidné svátky prožité ve zdraví a v pohodě. Šťastné a veselé Vánoce, přátelé!

 

 

 

 

 

 

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺