Knižní tipy

Knižíšek pro naše nejbližší

Knižíšek pro naše nejbližší
Už je to tady, už se to nezadržitelně blíží. Advent a Vánoce. U někoho začíná mírná panika, že nestíhá, nebo že neví, co na Ježíška nadělit svým blízkým. Opravdu netuší? No přece knihy! I nečtenář ocení vhodně zvolenou knihu, ať už je to kuchařka, zdravý životní styl, komiks nebo životopis jeho oblíbené celebrity. Takže si uvařte kávu, dejte si něco sladkého, zabalte se do deky a výběr dárků nechte na nás. Pojďte se s námi inspirovat…

Zlatá klasika - recepty prověřené časem
Maminka, babička, sestra nebo klidně i kamarádka jistě ocení sbírku klasických českých receptů, ale i těch cizích, které u nás zdomácněly (jako například čevapčiči, špagety carbonara, caesar salát aj.). V téhle knize najdete zkrátka úplně vše, co je v našich kuchyních oblíbené. Tyto recepty sepsal Zdeněk Pohlreich, takže kvalita jídel a ověřených receptů je zde opravdu zaručena.

Neoficiální kuchařka Harryho Pottera
Je vaše sestra nebo kamarádka fanynkou Harryho Pottera? Pak by jí určitě neměla chybět v knihovničce také kuchařka z Bradavic. Tyto recepty jsou vytažené přímo ze stránek této oblíbené série příběhů o Harry Potterovi.

Gazely
Něco vtipného pro jakéhokoliv člena rodiny, od tatínka po babičku? Tak určitě novinka od Patrika Hartla. Úspěch zaručen u kohokoliv z nich. Budou se bavit na každé stránce a smát se jako samotný autor knihy.

Oko
Má váš tatínek, maminka nebo dědeček raději pořádné napětí a detektivky? Pak by jim určitě neměl uniknout Bernard Minier a jeho nový thriller Oko. Kriminalistu Martina Servaze zavede pátrání až do ponurých kulis továrny na hororové filmy. V hrůzou prosáklých zdech se skrývá nejedno tajemství a na Servaze čeká možná největší záhada jeho kariéry.

Vinice ve Francii
Je libo trochu romantiky? Julie Caplin je ta pravá a opravdu velmi oblíbená. Její novinka nás zavede do oblasti Champagne ve Francii, kde se snaží hlavní hrdinka zapomenout na své zlomené srdce a přijít na nové myšlenky. A samozřejmě potká jednoho Francouze, který rozptyluje její pozornost.

Pink Floyd

Je váš bratr nebo tatínek fanoušek skupiny Pink Floyd? Pak mu určitě pořiďte tuto chronologicky uspořádanou knihu, plnou stovek fotografií. Pro „Floyďáky“ rozhodně must have.

Matthew Perry - Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih
Smrt tohoto výborného herce zasáhla nedávno celý svět a i já jsem si řekla, že bych si tu jeho knihu měla asi konečně přečíst. Určitě potěší všechny fanoušky legendárního seriálu Přátelé. Kdo by nemiloval Chandlera, že? Ale tuším, že kniha nebude moc lehké čtení.

Děti jsou taky lidi
Tuto knihu doporučuji všemi deseti a měl by ji mít doma každý rodič. Autorku sleduji na Instagramu už několik let a její rady, co se týče respektujícího rodičovství, jsou k nezaplacení. Nemluvě o tom, jaká nám odkryje tajemství z našeho vlastního dětství.

Jíme zdravě každý den
Zajímá se vaše sestra nebo kamarádka o zdravou výživu a životní styl? Pak by určitě ocenila tuto knihu, kde najde 120 chutných a zdravých receptů pro celou rodinu bez rozdílu věku.

Všechny cesty vedou do Santiaga
Co takhle cestopis? Pak je Zibura jasná volba, jeho knihy mají styl, švih a také špetku typického humoru. Všechny cesty vedou do Santiaga je jeho nejnovější kniha a určitě nesmí chybět v knihovničce každého správného cestovatele (ať už skutečného, nebo pouze po knihách).

Archivní  kolekce Barbar Conan
Co takhle bráchovi pořídit komiks legendárního Barbara Conana? Roy Thomas tentokrát zpracoval některé z klasických povídek jako např. „Krev Belšazarovu“ a stvořil rovněž i zbrusu nové příběhy, kupříkladu čtenáři velmi oblíbený „Stín v hrobce“.

Krásné čekání na Vánoce, přátelé!

 

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺