Knižní tipy

Podzimní knižní novinky

Podzimní knižní novinky
Máme za sebou nádherné léto a vypadá to, že podzim se k nám dostavil velmi střídmě a s krásným, teplým počasím. Přestože nás sluníčko láká vyjít ven, do přírody, za okny se brzy smráká a ke slovu se dostávají knížky. A samozřejmě i tento měsíc vám přinášíme pár zajímavých novinek.

Ztracené dívky z Willowbrooku je zajímavým počinem úžasné autorky knih Sběratel sirotků a Tmavé stěny Willardu. Dvě sestry, jedna z nich mrtvá. Ale nic není jak vypadá a nečekané zjištění jednu z nich pátrání přivede až do státní školy Willowbrook…

Zapomenuté hříchy a stará tajemství, chatová osada na východě Slovenska a vražda. Ústřední téma nové knihy slovenské autorky Barbory Bernátové s názvem Dívka v mlze vychází v českém překladu i u nás. A podle prvních ohlasů vypadá velmi nadějně.

Pokud máte pocit, že jste o tématu holocaust zdaleka nepřečetli vše, pak je tady novinka Dívka v pruhovaných šatech. Neotřelý příběh bývalého osvětimského dozorce, který do soudní síně v roce 1947 přichází v doprovodu své manželky, jeho bývalé vězenkyně. Je žena stále obětí, nebo svého muže opravdu miluje?

Jako vítr vtrhla na pulty knihkupectví kniha Buď jako řeka a přináší sebou nadšené recenze. Dědička rodinného statku s broskvoňovým sadem a tulák. Láska a příběh známý stovky let, stokrát vyprávěný. Příběh lásky, drsné krajiny, šedesátá léta minulého století.

Osud svede dohromady dvě ženy v nesnázích v knize Dámský klub půlnočního plavání. Knižní pohlazení po duši z prostředí imalé vesničky v hrabství Mayo.

Užívejte příjemné podzimní dny a nezapomeňte číst .😊

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.