Knižní tipy

Rozhýbejte svoje mozkové závity

Rozhýbejte svoje mozkové závity
Jak se zabavíme my, dospělí, když například dlouhé dny prší, nebo cestujeme dlouho vlakem? Knihy jsou jasná volba, ale pokud chceme změnu a třeba nenamáhat až tak moc oči, chtělo by to něco jiného. 

Houby
Houbařská sezona je v plném proudu. Co takhle si pořídit nové vydání knihy o houbách? Tahle kniha není tak úplně atlas hub, najdete zde spoustu informací o houbách a novinek z lesního světa. Nu, a pokud jste začínající houbař, pak by vám určitě neměl chybět nový, rozšířený Atlas hub. Protože houbaření, to je přece taková zábava pro dospělé.

300 švédských křížovek
Čeká vás dlouhá cesta a chtěli byste čtení, spaní a koukání z okna prokládat ještě něčím jiným? Co takhle křížovky? Osvědčená zábava pro všechny věkové skupiny, co myslíte? Nu, a pokud s sebou neustále nemáte brýle, pak určitě oceníte Křížovky s velkými písmeny.

Hádanky a hlavolamy případů Jacka Rozparovače
Křížovky nejsou podle vašhoe gusta? Pak tu máme hádanky, hlavolamy a rébusy. Máte chuť stát se detektivem a rozluštit deset záhadných případů? V této knize máte možnost zažít velké dobrodružství a množství napjatých okamžiků.

Sudoku pro dobrou pohodu
Pokud máte nejradši sudoku, pak vás tato kniha plná logických her určitě potěší. A vejde se do kapsy!

52 projektů z přírodních materiálů
Rádi něco kutíte, vyrábíte a tvoříte? Pak vás určitě zaujme tato kniha plná nápadů na výrobu různých dekorací z materiálů, které si můžete přinést třeba z procházky v lese. Navíc je zde vše rozdělené na různá roční období, takže se můžete těšit třeba také na tvoření vánočních dekorací.

Fotoalbum - Rodina
Žijeme v digitálním světě, ale co si budeme povídat, fotka v ruce, je lepší než fotka na displeji. Jen si udělat čas na to, vytvořit to správné rodinné album, že? Ale když už ten čas máme, určitě nám práci usnadní například toto skvělé samolepící album.

Zkvašeno
Už jste někdy zkusili domácí kvašení a kysání? Vláďa a Zuzka vás v publikaci Zkvašeno zasvětí do tohoto pravděpodobně nejstaršího způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

A na závěr tu mám pro vás poslední tip. Velkou knihu logických úloh i s podrobným řešením krok po kroku v zadní části knihy. Pokud toužíte procvičovat nebo prohlubovat vaše logické uvažování, pak si určitě knihu pořiďte.

Skvělou zábavu, přátelé!

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺