Knižní tipy

Letní romantika aneb Pojďme se zamilovat!

Letní romantika aneb Pojďme se zamilovat!
Cítíte to také? Ano, ve vzduchu je cítit láska, která k létu neodmyslitelně patří. Stejně jako čtení romantických příběhů, které nám dávají výše zmíněné pocity možnost prožít, i když pouze v našich představách. Pojďme se společně podívat na pár horkých novinek, ale i romantických knih staršího data, které můžete číst jednoduše kdykoliv. Pojďte se prostě zamilovat….

Ostrov

Příběh, který byl nedávno dokonce zdařile zfilmovaný nám představuje dva manžele Alici a Richarda, kteří tráví čas na dovolené. Richard se brzy Alici přizná, že podal žádost o rozvod a Alici se tak hroutí svět. Předčasně ukončují dovolenou a chtějí se vrátit domů. Během letu ovšem havarují a oba ztroskotají na opuštěném ostrově. Dokáží spolu i přes neshody a těžké životní období spolupracovat a zachránit se?

Útěk na venkov

Ella odjede z rušného Londýna na venkov, kde má nejen hlídat dům své kmotry Magdy, ale kde chce zapomenout na všechny starosti a hlavně si ujasnit, co od života očekává. V domě, kam se nastěhuje na ni čeká fenka Tess. Ella se díky pejskovi seznamuje s mrzutým veterinářem a nepříliš přátelskými sousedy. Bude se svým životem konečně něco dělat?

Oblíbená autorka Julie Caplinová, známá svými romantickými příběhy, opět okouzluje (nejen) české čtenáře, nenechte si tedy její novinku uniknout. Určitě se vám bude líbit.

Poslední léto

Žhavá novinka, jež čtenáře vtáhne svým dech beroucím příběhem, kde se čtenář přesune do minulého století a okouzlujícího prostředí skotské přírody. Patříte-li k fanouškům Panství Downton nebo Skotska, neměli byste tuto knihu přehlédnout.

Vzpomínky na něj

Oblíbená spisovatelka Colleen Hoover je zpět a na tento příběh jen tak nezapomenete. Hlavní hrdinka se vrací z vězení a doufá, že už ji v životě čeká jen to dobré. Za osudovou chybu si odseděla několik let a celé město se k ní otočilo zády. Jediný, kdo k ní přistupuje pořád stejně je místní majitel baru Ledger. Cosi oba spojovalo. Dokáže Kenna najít cestu k Ledgerovu srdci?

Loď plná nevěst

K létu patří i čtení knih Jojo Moyesové. Nyní máte šanci si přečíst její nejnovější počin – Loď plná nevěst. Čeká vás pohodový a zajímavý příběh s velmi silnou myšlenkou o lásce, naději, touze a odpuštění. U autorky nemůžete šlápnout vedle, ať už k romantickému letnímu čtení zvolíte jakoukoliv její knihu.

Kde jsi, když nejsi

Podíváme-li se do české tvorby, nenajdete knihu, která by v současné době nebyla diskutovanější než tato. Radka Třeštíková se představuje se svou dlouho očekávanou novinkou, která mizí z pultů knihkupectvích rychleji než se očekávalo. Dejte šanci příběhu, který má vše – statečnost, laskavost, lhostejnost, svobodu, naději. Příběh o rozchodu, vyprávěn jednou z našich nejlepších českých autorek.

Ozvěny run

Romantický příběh plný lásky, naděje, ale také dávné historie. Proč ne, zvlášť, když se příběh odehrává na vícero zajímavých místech – například ve Švédsku a Anglii. Hlavní hrdinka Mia se po rozchodu s přítelem odstěhuje do Švédska, kde potkává pohledného archeologa Haakona. Přenesme se společně s hlavními hrdiny o několik staletí nazpět, konkrétně do 9. století, a prožijme příběh zakázané lásky velšské šlechtičny a vikinga. Mia a Haakon díky vykopávkám zjišťují, že se před mnoha staletími odehrál jeden velký příběh, jež upadl v zapomenutí. Dokáží ho opět oživit?

Vzkaz v láhvi

Když se řekne léto, mně osobně se vybaví jen jedno jméno – a to je Nicholas Sparks. Jeho knihy čtu v letním období každoročně už několik let. Přestože je výše uvedená kniha staršího data, příběh nestárne a můžete ho číst kdykoliv. Vzkaz v láhvi je podle mne tou správnou letní romantickou knihou.

Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."