Knižní novinky

Novinky pro děti z nakladatelství Grada

Novinky pro děti z nakladatelství Grada
Nakladatelství BAMBOOK, součást Nakladatelského domu GRADA, přichází v létě s dalšími knižními novinkami pro děti.

Co zmůže hvězdný prach

Lea, Erida a Onyx jsou Měsíčňané. Jsou to drobné bytosti, které žijí na sluneční straně Měsíce. Všichni Měsíčňané mají důležité poslání, totiž ohlídat, aby sluneční paprsky neutekly. Leu, Eridu a Onyxe ale hlídkování nebaví. Zato záhady a průzkumy, to je jejich. A když se tedy dozvědí o skupině, která zmizela na temné straně Měsíce, rozhodnou se přijít této záhadě na kloub.

Pomocí hvězdného prachu se mohou přemístit kamkoliv ve Sluneční soustavě – na kterýkoli asteroid i planetu. Jenže co když jim hvězdný prach náhle dojde a uváznou zrovna na Saturnu? Podaří se jim ztracené Měsíčňany zachránit a vrátit se společně domů?

Vydejte se s nimi na pravé vesmírné dobrodružství a poznejte kouzla hvězdného prachu.

Život není psina

Budoucnost smečky je ohrožena!

Slečna Lottie se ujímá psů, kteří už nemají svůj domov, a dává jim tak druhou šanci – znovu u ní domov najít. Teriér Gus je vůdcem smečky, udržuje klid mezi trochu vznětlivou Roo, ochranářským buldokem Tankem a malým mopslíkem Koláčkem. Rodinnou psí idylu ale naruší nový člen smečky Decker, který si chce srdce slečny Lottie ukrást jen pro sebe. Nic není jako dřív! Navíc zlý Decker zaviní i útěk Koláčka. A tak je na Gusovi, aby se spolu se smečkou vydal na cestu plnou překážek i nebezpečí a našel malého kamaráda.

Srdečný příběh o lásce, věrnosti a o tom, co znamená mít rodinu a přátele.

Kordélie a kloboučníci

Strhující příběh plný překvapení a dobrodružství představuje podmanivou hrdinku Kordélii Kloboučníkovou a její mimořádný magický svět.

Kordélie pochází z věhlasného rodu Kloboučníků, který již po mnoho generací do každého vyrobeného klobouku vkládá magické ingredience. V Kordéliině světě existují i další významné řemeslné cechy s prastarými dovednostmi. Z kouzelných přísad šijí pláště, boty, rukavice nebo vyrábějí hodinky – a ty pak mají výjimečnou moc. Dokonce by mohly zabránit i válce, ke které se schyluje mezi Anglií a Francií. Avšak někdo v pozadí o mír nestojí a magické umění řemeslníků chce k rozpoutání bojů naopak zneužít. Ani hrozba války nedokáže překonat po staletí trvající nenávist a svár mezi cechy.

Nejmladší kloboučnici tak čeká nelehký úkol. Nejenže musí zjistit, kdo a proč touží po válce, ale zároveň chce odhalit pravdu o zmizení svého otce, který údajně ztroskotal se svou lodí na zámořské výpravě…

Tajné jezero – Návrat

Právě před rokem objevili Stela a Tom tunel času a našli si v minulosti nové přátele – Emu, Lucii a Janka. Po jejich návratu do přítomnosti se zdá, že se tunel už nikdy neotevře. Vše ale změní vážná Emina nemoc. Lucie se vypraví za Stelou a Tomem do budoucnosti, aby se pokusila sehnat pro Emu účinné léky. Podaří se dětem společně Emu zachránit? A dokážou Stela s Tomem zabránit Jankovi, aby nastoupil na tehdy největší zaoceánskou loď Titanik, jejíž nešťastný osud dobře znají?

Pokračování nevšedního příběhu o velkém dobrodružství a přátelství navzdory hranicím času.