Knižní tipy

Knižní tipy z Albatros Media

Knižní tipy z Albatros Media
Společnost Albatros Media již dlouhé roky patří mezi přední nakladatelské domy na českém knižním trhu. Pravidelně pod svá křídla navíc přibírají další značky a tím zvětšují rozsah své produkce. Máme pro vás několik tipů na jejich aktuální knihy napříč žánry, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Začneme detektivkou a to hned od nekorunované české královny tohoto žánru Michaely Klevisové. Té vyšlo již osmé pokračování případů Josefa Bergmana s názvem Vraní oko, v nichž se pohybuje napříč různými kouty republiky. Tentokrát se vypraví do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde došlo k vraždě podivínského ornitologa. A jak už tomu bývá zvykem, oblíbeného vyšetřovatele čeká nelehký úkol najít vraha.

Pro fanoušky fantasy, ale i Hunger Games vyšla kniha Tábor zavržených od Lily Sparks. Hlavní hrdinka Signal je v ní odsouzena za vraždu a dostane se do tábora pro výcvik elitních zabijáků. Jak už tomu tak v podobných knihách někdy bývá, byla však obviněna neprávem a skutečný pachatel se rozhodne brzy udeřit. Navíc velice blízko.

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na milovníky romantiky, zejména pak ženy. S láskou z Riviéry vás okouzlí anglická spisovatelka Jules Wake. Nejedná se ovšem o nikoho jiného než Julii Caplan vystupující pod pseudonymem. Ústřední postava Carrie (neplést si se Stephenem Kingem) se má brzy vdávat. Tak trochu ovšem svému budoucímu choti zatajila, že je stále manželkou filmové hvězdy Richarda Maddoxe. Jak dopadne její setkání s bývalou láskou na krásné francouzské Riviéře?

V lásce a válce od Maggie Brookes tak trochu pokračuje v nastaveném žánru. Tentokrát se ovšem kromě romantiky věnuje i daleko vážnějším tématům. Odehrává se totiž v občanskou válkou sužovaném Španělsku. Jednadvacetiletá Angličanka Lucy se v tomto románu pokusí zachránit své dva přátele, z nichž každý bojuje na opačné straně barikády. Překoná láska i hrůzy války?

Deníku Věrky Kohnové se posuneme jen o pár let dopředu a pohlédneme na osud jedné židovské rodiny během druhé světové války. Za mě se jedná o jedinečnou knihu, kde mladou dívku a její blízké poznáte nejen z autentického deníku, ale i románového textu a přiložených fotografií. Autorkou je navíc oblíbená spisovatelka Jana Poncarová, pro kterou se jedná o hodně osobní záležitost. Její předci totiž byli s rodinou Věrky Kohnové v kontaktu.

Na plný koule to můžete rozjet s Petrou Klabouchovou, manažerkou zastupující rockové skupiny Hollywood Vampires, S.E.X. Department a Rock'N'Roll Army. Podtitul Historky z rockového podsvětí, které si vychutnáte až do dna mluví za vše. Dočkáte se pořádně tvrdé hudby a životních eskapád s ní spojených. Dojde i na ruskou mafii, obří exkrementy a nebude chybět ani Katův šleh.

A nakonec tu máme něco pro milovníky zahradničení. Zahrady od Dany 2 - Jak na problémy v zahradě jsou zajímavou literaturou pro všechny, kteří potřebují ve svém království pomoci s živými ploty, zídkami, zahradními domky nebo trvalkovými záhony. Známá zahradní architektka Dana Makrlíková vám na stránkách této knihy pomůže svými neocenitelnými radami. Navíc je doplňují i profesionální fotografie, osazovací plány a přehledné grafické vizualizace.