Knižní tipy

Moje jarní must have knížky

Moje jarní must have knížky
Možná by bylo jednodušší napsat, jaké knihy bych si  koupit nechtěla. Určitě to všichni známe, že? Těch co bychom chtěli je tolik, a navíc každý měsíc vychází nové a nové kousky, které přibývají do našeho seznamu must have. Tak bych vám chtěla alespoň ukázat ty, které mě poslední dobou zaujaly nejvíce…

Žena s modrou hvězdou

Od Pam Jennof jsem četla dvě knihy a ani tuto nesmím určitě vynechat. Její styl psaní je velmi čtivý, všechny její knihy jsou z období druhé světové války a zakládají se na skutečných událostech. Věřím, že Žena s modrou hvězdou bude stejně dobrá jako například Světla zimní noci, která mi vzala kdysi dech a musela jsem o ní hodně dlouho přemýšlet.

Princ Harry - Náhradník

Kdo by se nechtěl podívat do zákulisí slavné královské rodiny a zjistit, co vlastně skrývají? Já určitě ano, životopis prince Harryho mě hodně láká a jsem na něj moc zvědavá.

Vinice v Provence

Tahle kniha mě velmi zaujala podle anotace. Provence, dědictví staré vinice po dědečkovi a dopis, který své vnučce zanechal. Přestěhuje se Ava do Francie a nechá za sebou krachující manželství? Kde bude konečně štastná?

Papírový palác

Tuhle knihu jsem viděla někde u nějakého známého bloggera a velmi mě zaujal děj, který zde popisoval. Přiznám se, že podle anotace by mě kniha vůbec neoslovila, v podstatě podle mě nic neříká. Ale jedná se o velmi silný příběh, rodinné drama, které vás rozebere na kousíčky.

Kořist

Yrsa je přece jasná věc. Sázka na jistotu. Četla jsem skoro všechny, unikla mi jenom ta poslední, ale Kořist má být prý zase po delší době duchařina. Takže to je jasná volba, pokud jste také milovník duchařských thrillerů i filmů, jako já.

Dítě války

Příběh ženy, která zažije první světovou i druhou světovou válku. Je třeba něco dodávat? Tuším velmi silný román, plný lásky, bolesti, ztrát a rodinných zvratů. Rozhodně must have pro všechny čtenáře historických románů.

Disney - 100 pohádek

No, a jako poslední tu mám novinku mezi pohádkami. Disneyovky milujeme a ani tuto si rozhodně nesmíme nechat ujít. Nechybí zde ani klasické pohádky, jako jsou Sněhurka, Popelka, Mauglí a další.

 

Krásné jaro, přátelé!

 

 

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺