Knižní tipy

Čerstvě napečené a voňavé knihy

Čerstvě napečené a voňavé knihy
Představujeme vám několik zajímavých knih, které nedávno dorazily na knižní pulty a krásně voní novotou. Které to jsou? 

Klub rozkoše: June Pla 

Tato kniha se stala ve Francii bestsellerem. Jedná se o ilustrovaného průvodce, který nabízí tipy a techniky pro kvalitní sexuální život, a je určen jak začátečníkům, tak pokročilejším čtenářům… Čtení nejen na Valentýna. 

Havířovina: Iva Hadj Moussa

Spisovatelka pátrá po minulosti tajemného domu Havířovina v rodné vesnici. Pomocí rozhovorů s obyvateli vesnice se snaží zjistit, zda se v tomto domě opravdu dějí nadpřirozené věci, nebo se jedná jen o souhru náhod a smůly. Jak její mise skončí? 

O duši lesa: Daniela Králová

Poetická a velmi silná kniha veterinární lékařky Daniely Králové. Skutečný příběh o setkání s malými liščaty, ketrý zažila sama autorka a poctivě fotograficky dokumentovala, je podaný pohádkovou formou a nadchne malé i velké čtenáře. Tato kniha je opravdu živá, protože je pomocí QR kódů propojena s webovými stránkami. Čtenáři si tak po dočtení každé kapitoly mohou prohlédnout fotky a videa s příběhem související. Kniha je krásně ilustrovaná a text písně O duši lesa si autorka složila, nazpívala a nahrála ve studiu.

Roztěkaná mysl: Gábor Maté

Po knihách: Když tělo řekne NE, Držte si své děti a V říši hladových duchů v češtině konečně vyšla i poslední kniha tohoto kanadského lékaře s maďarskými kořeny. Maté, sám trpící diagnózou ADHD, umožňuje rodičům pochopit, jak funguje hlava jejich dětí trpících poruchou pozornosti, a dospělí s těmito obtížemi tu získají informace a nový pohled na své emoce a chování. Vyjadřuje optimizmus ohledně neurologického vývoje, který může pokračovat i v dospělosti. Představuje program, který tento vývoj podporuje jak u dětí, tak u dospělých.

Twisted love - Láska na ostří nože: Ana Huang

Jedná se o první knihu ze čtyřdílné série Twisted. Už na konci března vyjde druhý díl Twisted Games. Teisted Love je erotikou protkaný příběh o lásce k bratrovu nejlepšímu kamarádovi, příběh, ve kterém jsou hlavní postavy nuceny spou trávit čas. Láska na ostří nože je román o tom, jak se protiklady přitahují, a má v sobě prvky napětí.  

Štěstí voní jako chleba: Pauline Maiová

Milu střídá jedna katastrofa za druhou: muž, do kterého  byla zamilovaná, je zasnoubený, a přiša o práci. Když se jí pak naskytne šance odjet do Skotska hlídat dům, rozhodne se nabídky využít. Realita je však odlišná od romantického snu: trápí ji nevlídné počasí, nepřátelské prostředí a hlavně: nikde nemají pořádný chléb! A tak si Mila začne péct svůj vlastní, domácí. Vůně chleba přiláká všechny z okolí - směňuje pak chléb za marmeládu, teplou šálu, jídlo v hospodě či jablka ze zahrádky. Postupně si tak získává srdce svých sousedů a nakonec i majitelova syna...

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.