Knižní novinky

Novinky z dílny nakladatelství Golden Dog

Novinky z dílny nakladatelství Golden Dog
České nakladatelství Golden Dog jsme vám představili v rozhovoru s majitelem a autorem Martinem Štefkem. Často můžete knihy vidět i na našem Instagramu. A víte proč? Je to jednoduché, jeho knihy nás prostě baví. Martin Štefko se činí - na konci roku vydal pár novinek, které vám nyní chceme představit. Připomeňme si, že nakladatelství Golden Dog je malé české nakladatelství, které se specializuje na horor. Ale nebojte, na své si přijdou i ti, kteří se bojí neradi, třeba jako já.

Kyselé bonbony

Patří do oblíbené edice Zrnka temnoty, které začaly vycházet v roce 2021. Úspěšnou sérii odstartovala kniha Oko čarodejnice a nyní si představíme v pořadí již sedmou knihu.

Phil Pendleton a Adam jsou na první pohled otec a syn, kteří se nijak neliší od ostatních. Chodí spolu na procházky do parku, navštěvují výstavy, muzea a zoologické zahrady. Někdo by mohl říct, že otec je až příliš volný ve výchově, když dítě ztratí na veřejnosti nervy a začne hystericky řvát. Někdo by mohl říct, že svého syna rozmazluje, když mu dovoluje, aby si jedl sladkosti, kdykoli se mu zachce. Někdo by mohl říct, že taková shovívavost se na otci začíná podepisovat, vzhledem k tomu, jak se jeho zdravotní stav zhoršuje. Nikdo však netuší, že Phil je vězeň a že až do náhodného setkání v obchodě s potravinami před několika týdny Adama nikdy v životě neviděl.

Ďáblův hřbet

Honzu Vojtíška možná už znáte z knihy Kazatel. S autorským parťákem Ivanem Kučerou napsali drsný horor ze slovanských lesů 13. století. A bude to tuším pro drsnější a nebojácné povahy.

Skupina dřevorubců a vojáků se ve 13. století vydává dobýt panenskou, lidskou bytostí neobývanou divočinu na slovensko-moravském pomezí. Brzy se však ukáže, že v temných a hlubokých lesích ve skutečnosti nejsou tak úplně sami.

Připoutaní

V anotaci se seznámíte s novým pojmem: novela in-flash. Jedná se o (možné přeložit jako blesková novela) specifický literární útvar, kdy autor vytváří krátké povídky, které fungují samostatně, ale společně vytvářejí komplexnější příběh. A právě takovým je novela Připoutaní. Ross Jeffery (Zůstanou jen skvrny, 2022) v ní dokazuje, jak skvěle pracuje s postavami, jakou hloubku jim dává a jak silné emoce zpracovává.
Začtěte se do příběhu zlomeného vztahu otce a syna. Jsme schopni uniknout újmám, které na nás zanechají naši rodiče, anebo procházíme životem zkažení a ovlivnění výchovou?
Nečekejte horor, jen silný lidský příběh.

Polské noční můry

Antologie Polské noční můry přináší sedmnáct povídek současného polského hororu. Odhalují pestrou paletu nahlédnutí za oponu tohoto žánru. Mysteriózní příběhy, znepokojivá setkání s jevy narušujícími realitu, psychologická dramata, slovanský horor, atmosférické zápletky nořící se do té nejčernější a nejhlubší temnoty či naopak stoupající do kosmických výšin. Zdají se vám noční můry? Polští autoři a autorky vám nějaké další přidají. Sestavil a přeložil Honza Vojtíšek.

České temno

Tato kniha není v nakladatelství Golden Dog novinkou, ale u nás na webu ano. Tak nějak jsme nedávno přišli na to, že v naší nabídce chybí, a hned jsme ji doplnili.

Tajemno a temnota. Obojí stejnou měrou láká jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují. V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkami i skutečnými událostmi a hlavně českou kotlinou. Kniha České temno přináší průřez tuzemským literárním hororem za posledních dvacet let a představuje jak nejvýraznější autory žánru, tak i jeho nové tváře.

A pokud horor opravdu nemusíte, zkuste thrillerovou sérii Nikdy se nepřestala usmívat, Mrtvé ženyFarma zrůd. Nebudete litovat.