Knižní tipy

Knižíšek pro celou rodinu

Knižíšek pro celou rodinu
Už je to tady, už se to blíží! Máme za sebou druhou adventní neděli a Vánoce jsou téměř za dveřmi. U někoho začíná mírná panika, že nestíhá nebo že neví, co na Ježíška nadělit svým blízkým. Opravdu? Co jiného než knihy! I nečtenář ocení vhodně zvolenou knihu - ať už je to kuchařka, komiks nebo životopis jeho oblíbené celebrity. Takže si uvařte horkou čokoládu, dejte si něco sladkého, zabalte se do deky a výběr dárků nechte na nás. Pojďte se s námi inspirovat…

Pro maminku:

Hrad ve Skotsku

Výborná Julie Caplin a její nejnovější román vás tentokráte vezmou do předvánočního Skotska, konkrétně na hrad, který zdědila mladá Izzy. Ta si ale umane nelehký úkol, během pár týdnů před Vánoci proměnit chátrající hrad v útulný hotýlek.

Lucia

Pokud má vaše maminka raději napětí a detektivky, pak by si neměla určitě nechat ujít Bernarda Miniera. Lucia je jeho horkou novinkou, skupina studentů kriminologie zde pátrá po šíleném vrahovi. Vaše maminka nebo klidně i někdo jiný si budou napětím okousávat nehty.

Pro tatínka:

Vrah je v každém z nás

Co takhle nakouknout pod pokličku pracovních dní kriminalistů pražské mordparty? Tato kniha je psaná formou rozhovorů s elitním kriminalistou Janem Štočkem, a ten nám popíše vše okolo vyřešení všech zásadních českých kriminálních případů.

Stezka Českem

Pokud vaši rodiče rádi cestují po naší vlasti, mám tu pro ně zaručený tip. Kniha obsahuje jednak informativní kapitoly, ve kterých jsou popsány jednotlivé etapy, rady, jak se připravit na cestu, na co si dát pozor nebo tipy na nejkrásnější místa, ale také motivační kapitoly psané lidmi, kteří se rozhodli na Stezku vypravit.

Pro babičku:

Pověz včelám, že se nevrátím

Seriál Cizinka je už legendární a nyní vyšel další knižní díl. Jamie a Claire se spolu ocitají v roce 1779. Občas se musejí ptát, zdali jsou útrapy osmnáctého století – jako nemoci, hlad a hrozba války – pro jejich rodinu vskutku bezpečnější volbou.

Kynuté

Pokud vaše babička raději peče, než čte, pak je určitě tato kniha ta správná volba. Jediná a úplná cukrářská kniha receptů na kynuté pečivo, kterou doopravdy potřebujete.

Pro dědečka:

Aristokratka pod palbou lásky

Další pokračování velmi známé knihy, jejíž první díl byl zfilmován, si získá určitě každého. Tahle kniha vašeho dědečka rozhodně pobaví.

Pavouk

Má váš dědeček radši krimi? Co takhle Larse Keplera a jeho novinku Pavouk? Tento autor nikdy nezklame a je jedním z neprodávanějších. Pokud ho váš dědeček nečetl, pak byste mu měli doplnit mezery v knihovně.

Pro děti (ať už vaše nebo cizí):

Bordelína a Řachatice

Sandra Dražilová Zlámalová je moje nejoblíbenější pohádková autorka. Její letošní novinka nás opět zavede do lesa Bambručáku, kde žije čarodějnice Bordelína, a tentokráte nás seznámí se svou sestřenicí Řachaticí. Určitě zažijí opět spousty dobrodružství.

Někdo jako ty

Pro puberťáky tu mám novinku od mojí oblíbené Estelle Maskame. Její předešlou sérii DIMILY jsem přelouskala rychlostí blesku, ač už nejsem cílová skupina. Estelle píše výborně, ani tuhle si sama nenechám ujít.

Pro kamarádku:

Výživná kniha o jídle

Zajímá se vaše kamarádka o jídlo či zdravou stravu? Pak by jí neměla tato novinka rozhodně chybět v knihovničce.

Matthew Perry - Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih

Kdo by nemiloval Přátele? Legendární seriál, který můžeme vidět stále dokola. Každý je určitě zvědavý na životopis představitele Chandlera, co asi prozradí ze zákulisí?

 

To by bylo pro dnešek vše. Přeji Vám, ať se Knižíšek trefí do noty a hlavně – krásné svátky, přátelé!

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺