Knižní tipy

Jak vykouzlit podzimní útulno

Jak vykouzlit podzimní útulno
Nerada jsem špatným prorokem, ale zima již nezadržitelně klepe na dveře. Ranní mrazíky a mlhy, kdy na krok není vidět, zimní kabáty a teplé ponožky, to vše nám dává vědět, že teplé dny jsou definitivně pryč. A přestože již někteří začínají s Vánočními přípravami, já se ještě kochám krásami podzimního listí a snažím se s vnukem vykouzlit podzimní atmosféru, která má také své kouzlo.

Starší kniha, vydaná v roce 2021 nám na téměř sto stranách ukáže, co vše se dá v lese najít a jaké kouzla se dají vyrobit čistě z přírodních materiálů. Tvoření z přírodnin je skvělým pomocníkem při zahánění nudy.

Tvořte s námi celý rok je zase příručkou pro všechny malé umělce s podrobnými návody nejen na sychravý podzim. Názorné ilustrace a podrobné vysvětlivky slibují hodiny a hodiny zábavy. Není třeba chodit do lesa, pokud se vám zrovna nechce. Stačí zajít do jakéhokoliv kreativního obchodu, koupit pár dřevěných lamel a začít kouzlit podle knihy Tvoření z dřívek a dřevěných lamel.

Publikace Věnce - dekorace dveří a stěn na míru přináší 150 návrhů věnců pro každé roční období. Vyrobte si svůj originálí věnec, symbol koloběhu života, pospolitosti a bezpečí rodinného kruhu. 

A protože se blíží pomalu, ale jistě konec roku, je na čase se poohlédnout po diáři na příští rok. A tady mohu jen doporučit TraDiář 2023, který je nejen skvělým pomocníkem při plánování. Je také poučnou pomůckou, abychom nezapomněli na jednotlivé svátky, ukrývá v sobě spoustu celoročních zajímavostí  a připomene nám dávno zašlé zvyky a zvyklosti.

Sluníčko ještě sem tam vykoukne z mraků a listí na stromech hýří všemi barvami. A za chvíli budou Vánoce, ty nejhezčí svátky v roce, ale o tom až příště.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.