Knižní recenze

Návrat na panství

Návrat na panství
Blacwater Hall skrývá temné tajemství staré desítky let. A je na čase začít ho vyprávět.

Tři dějové osy, tři časové roviny - a jeden společný jmenovatel, staré sídlo Blackwater Hall, ve kterém se skrývá tajemství, které mělo zůstat spát. Ale v současnosti mladá Ellie, bývalá reportérka se smyslem pro příběh, objeví starý dopis jisté Charlotte, dávné obyvatelky. Přestože bojuje se svými vlastními démony, tajemné psaní ji zaujme. V další časové rovině v roce 1940 se seznamujeme s mladou Charlotte, trochu moderní na svou dobu, která záhadně zmizí a která je pisatelkou onoho dopisu. A třetí časová rovina nás zavádí do let 1957– 1958, kdy se na panství vrací syn s rodinou, připravený převzít správu domu. Může se to celé zdát mírně zmatečné a překombinované, ale jen do chvíle, kdy se nám jako mozaika začnou skládat střípky příběhu a vše do sebe zapadne.

Amanda Geard nám s jemností a citem pro detaily popisuje příběh lásky, touhy po nekonvenčnosti a vzdoru. Snad staré klišé, ale takové již příběhy o několika časových rovinách bývají, a proto jsou tak čtivé a čtenáři vyhledávané.

V románu Návrat na panství si najde každý svou oblíbenou postavu, ať už to bude Ellie ze současnosti, která se potřebuje vzpamatovat ze svého selhání a která baží po nalezení klidu, nebo to bude vzdorná Charlotte, nepodléhající konvencím a bojující o své místo ve světě, či mladý muž Teddy, který se podle tradice vrací do domu svého dětství, ale štěstí zde nenalezne.

Pokud máte chuť se na chvíli vymanit ze svých starostí, sáhněte po tomto nenáročném kousku a nechte se vtáhnout do jeho stránek, do tajemného příběhu, který se bude číst jedním dechem.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.