Knižní novinky

Zářijové knižní novinky

Zářijové knižní novinky
Je to tak, podzim klepe na dveře a s ním asi nečtenější období v roce. Pár měsíců do vánočního shonu, pár měsíců chladných rán a dešťových plískanic. I v září vychází novinky, které by nám neměly uniknout, pojďme se na ně podívat.  

Michael Connelly je zárukou kvalitního čtení a v září přichází s novinkou Strašák. Bývalá novinářská hvězda  chce po výpovědi pro nadbytečnost ještě naposledy zazářit a napíše článek o šestnáctiletém drogovém dealerovi, který se přiznal k vraždě. Ale čím hlouběji proniká do příběhu, tím víc si je jistý, žej e chlapec nevinný.

Novou detektivní sérii nám představuje autorka Wendy Dranfield. Pád do tmy je příběhem dvou vyšetřovatelů pátrajících po dvanáctileté Jenny, která zmizela z letního tábora. Dva vyšetřovatelé, kteří s sebou nesou trauma z nespravedlivého odsouzení za zločiny, které nespáchali, jsou na stopě zlověstnému tajemství.

Ve stínu nedávného úmrtí kralovny Alžběty II. vychází kniha Královna. Na téměř 600 stranách se dozvíme spoustu maličkostí ze života velké královny, podrobnosti jejího dětství, dospívání, manželství, které trvalo celý její dospělý život, ale i Alžbětiny slabé stránky.

Detektiv Josie Queen. Není třeba moc představovat. Další z řady detektivních příběhů Pohřbené kosti v hlavní roli s touto vyšetřovatelkou, která bude tentokrát postavena před osobní případ. Najde matku svého přítele na zahradě bez známek života, s ústy plnými hlíny. A kolotoč tajemství a otázek se rozjíždí.

Knižní bestseller Kde zpívají raci sice vyšel už v roce 2020, teď se však dočkal nové, filmové, obálky. Lyrická detektivka s opuštěnou dívkou z bažiny v hlavní roli byla totiž letos převedena na filmová plátna.

Rozhodně je na co se v září těšit. Užívejte příchod podzimu, radujte se z každého paprsku slunce a čtěte dobré knihy. 😊 

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.