Knižní tipy

Co bych si chtěla přečíst

Co bych si chtěla přečíst
Tolik knih a tak strašně málo času. Také to znáte? Člověk by potřeboval dva životy, aby stihl přečíst všechno, co by chtěl. Můj seznam „must read“ je opravdu hodně dlouhý a nekonečný. Ale mám v něm některé knihy, které i bez přečtení vím, že budou prostě „topovky“ a musím si je pořídit co nejdříve. Pojďte se na ně se mnou podívat…  

Až uvidíš moře

Když jsem si říkala, že napíšu tenhle článek, jako první mě napadla právě tato kniha. Je bezpochyby úžasná a já si na ní musím udělat čas co nejdříve, protože prostě rodinná sága týkající se Řecka, přesněji řeckých emigrantů v Čechách okolo roku 1950, je pro mě určitě „must have number one“.

Černobylské dívky

Další kniha je o katastrofě z roku 1986, kterou zná určitě každý na světě. Nicméně příběh se prolíná také do období druhé světové války. V obou časových liniích jsou hlavními hrdinkami mladé dívky, spíše děti školou povinné, které se vypořádávají s mnoha těžkostmi v těchto nelehkých dobách, ale zároveň najdou přátelství na celý život.

Vrány

Kniha Vrány je od české autorky Petry Dvořákové a já musím říct, že anotací ani obálkou by mě román vůbec nezaujal. Ale byl mi doporučený jednou blízkou osobou a na její reference určitě nedám dopustit. Když mi pak řekla, o čem zhruba příběh pojednává, což v anotaci není vlastně ani zmíněné, tak mi bylo jasné, že si knihu musím přečíst. Pokud máte rádi silné příběhy, které zamávají s vašimi emocemi, které bolí, které se dějí všude kolem nás, pak si určitě nenechte knihu od této známé autorky ujít.

Setkání v Římě

Romantika odehrávající se v Římě, plná lásky, flirtování, skvělého jídla a přátelství. Musím něco dodávat? Prostě další „must have“. To bezpochyby.

Útěk do Toskánska

Příběh, jehož děj se mě tak trošku osobně dotýká a cítím, že bych si ho měla přečíst a nějak zhodnotit. Anebo sama napsat knihu o svých (hodně podobných) pocitech a zážitcích, které jsem také roky mívala. Nu, uvidíme, třeba někdy. Každopádně tahle kniha je pro mě právě proto další „must read“.

Kde zpívají raci

Světový bestseller Kde zpívají raci, podle nějž vznikl film, vypráví o opuštěné dospívající dívce a záhadné vraždě s překvapivým koncem. To zní velmi zajímavě!

Francouzská lekce

A jako poslední tu mám něco lehkého, na odreagování. Tahle kniha mě zaujala na první pohled svou obálkou. Letní příběh, francouzská riviéra, luxusní jachta, slunce, láska, flirt a zamotaný příběh chůvy desetileté holčičky a jejího šéfa. Skvělá oddechovka, nemyslíte? Pro mě tedy určitě.

Přátelé, doufám, že jsem váš seznam knih prodloužila minimálně o jeden kousek a pokud ne, vězte, že na e-shopu Dobrých knih jich máme nepřeberné množství.

Krásný konec léta všem!

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺