Knižní tipy

Čtení na dovolenou

Čtení na dovolenou
Co si představíte pod pojmem čtení na dovolenou? Já určitě něco oddechového, u čeho můžu vypnout, nejlépe odehrávajícího se v létě, u moře, nebo něco, kde se hodně cestuje a poznává krásy celého světa. K tomu špetka romantiky, vtipu a ideální čtení na dovolenou je na světě. Zkusila jsem se pro vás podívat na něco, co by mohlo mít tohle všechno dohromady nebo alespoň něco z toho. Takže balte kufry, jedemeeeeee!

Poslední let

Poslední let

Jako první tu mám Poslední let. Tahle novinka z nakladatelství Fortuna Libri láká na první pohled svou obálkou. Po přečtení anotace zjistíte, že je přesně tohle to správné čtení na dovolenou. Příběh jedné letušky, která chce už svého zaměstnání nechat a usadit se, ale na palubě samozřejmě flirtuje nejen s pilotem letadla. A zde se všechno tak trochu zvrtne. Tenhle vtipný, svižný debutový román o životě a lásce deset tisíc metrů nad zemí vás určitě osloví na první dobrou.

Úřednice z vigvamu

Úřednice z vigvamu

Další novinka z nakladatelství Fortuna Libri je z pera mojí oblíbené české autorky Báry Walterové Benešové, který si určitě nesmíte nechat ujít. Autorka má osobitý humor, každá její kniha je úplně jiná a všechny jsou výborné.

Setkání v Římě

Setkání v Římě

Tak u této knihy mě zaujal už samotný název. Řím je prostě láska a každá kniha, která se zde odehrává, musí být přece stejně dokonalá! Tenhle román je o druhých šancích, báječném italském jídle a o životě, který člověk musí prožít – ne přežít. Tuhle knihu prostě musím mít.

Štěstí hřeje jako slunce

Štěstí hřeje jako slunce

Co byste dělali, kdybyste zdědili starou hračkářskou dílnu kdesi ve Florencii? No samozřejmě si jeli užívat italské slunce, kávu, pohodu a také pátrat po tom, kdože byl ten pán, co vám tenhle starý krásný dům zanechal. Další kniha, co putuje na můj seznam. Letní čtení jako vyšité.

Na vlásku

Na vlásku

A jako poslední tu mám pro vás tento román z nakladatelství Baronet. Anotace mi připomněla několik hollywoodských filmů. Z prostředí módních časopisů toho bylo natočeno mnoho, ale knihu jsem ještě nečetla. Romantika s kapkou erotiky? Určitě ano. Proč si jí rovnou nepřečíst pod slunečníkem na dovolené?

Krásné letní dny, přátelé!

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺