Knižní novinky

Červnové knižní novinky

Červnové knižní novinky
Konečně k nám dorazilo léto, pravé a nefalšované. I když rána jsou chladná, dny lákají ke koupání, i když zatím jen pro otužilce. Ale sezóna dovolených začala a kdy jindy si odpočinout i s knihou v ruce. Opět pro vás pár novinek, které určitě stojí za pozornost.

Téma druhé světové války bylo v knihách zmíněno již nesčetněkrát. Ale pokud stále bažíte po tomto tématu, pak O čem se nemluví by vám uniknout neměla. Rok 1942 a uprchlický tábor, který je svědkem manželského slibu. A o mnoho let později mladá žena, sedící u postele své babičky, která ji žádá, aby se vydala do jejího rodného Polska vyrovnat se s minulostí.

O čem se nemluví

Chlorid sodný je očekávanou novinkou slavného Oddělení Q autora Jussi Adler Olsena. Carl Mørck je tentokrát postaven před případ slavných osobností, jejichž smrt byla dosud považována za sebevraždy. I sem zasáhla covidová doba a Carlovi navíc práci značně ztěžuje případ z dávné minulosti.

Chlorid sodný

Je to již nějakou dobu, kdy se na scéně objevil Cormoran Strike a jeho asistentka. Nyní autor Robert Galbraith vyráží se svými protagonisty v nejnovější knize Neklidná krev pátrat po ženě, která zmizela již v roce 1974. Vůbec poprvé se Cormoran zabývá odloženým případem, ale brzy zjistí, že tarotové karty a psychopatický vrah mají spoustu společného.

Neklidná krev

Nepříliš šťastná rodina je nejnovější příběh mistryně psychothrilleru Shari Lapeny – opět dokonale drásavý a neodložitelný. 

Nepříliš šťastná rodina

Nejsem jako džbán je příběhem patnáctileté dívky z malé sicilské vesnice, která je od malička vychovávána ve víře, že muži si k ženám můžou dovolit cokoliv. Příběh lásky mezi otcem a dcerou, o důsledcích společenských rolí a nezměrné touze změnit již zaběhnutá pravidla.

Nejsem jako džbán

Máte vybráno? Užívejte první teplé a slunečné dny, vezměte knihu k vodě, pod stan, na chatu a odpočívejte. Léto teprve začíná.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky