Knižní tipy

Oslavenec David Attenborough

Oslavenec David Attenborough
Sir David Attenborough, britský moderátor, dokumentátor a přírodovědec, oslavil 8. května 96. narozeniny. U příležitosti tohoto jubilea vyšla dlouho očekávaná kniha Výpravy do divočiny, rekapitulující začátky jeho úspěšné populárně vědecké kariéry.  

David Frederick Attenborough se narodil do rodiny herce, lorda Richarda Attenborougha. Láska k přírodě jej přivedla ke studiu přírodních věd na univerzitě v Cambridgi a později ­­­­ ­­­­­- po službě u britského královského námořnictva - k práci pro britské BBC, kde se proslavil zejména devíti sériemi o různorodosti života na zemi s názvem Zázračná planeta. V roce 1985 byl za svůj přínos povýšen do šlechtického stavu a získal titul Sir. Pro svůj zatím poslední film Život na naší planetě, kterým znovu otevřel diskuzi o udržitelnosti nynějšího stavu planety, využil sílu instagramu, kde získal během čtyř hodin a necelých čtyřiceti pěti minut milion sledujících. Aktuálně patří mezi sto nejváženějších Britů všech dob.

David Attenborough jako Champion of the Planet; zdroj: https://www.bbc.co.uk/newsround/61246211

V knize Výpravy do divočiny se vracíme v čase zpět do roku 1954 a očima mladičkého Attenborougha poznáváme neuvěřitelnou krásu a biodiverzitu naší planety. Výpravná kniha nabitá dobrodružstvím a okořeněná inteligentníím, typicky britským humorem, vezme za srdce každého, komu není lhostejný osud Země.

Výpravy do divočiny - Dobrodružství mladého přírodovědce

„Attenborough vypráví o dobrodružstvích, která zažil před šedesáti lety s typicky britským humorem… Je to úžasná kniha pro každého, kdo se chce zprostředkovaně vydat na cestu tak, jako to dělávali dřívější dobrodruzi, a kdo se snaží pochopit, jak daleko jsme pokročili ve snaze o ochranu divokých zvířat.“
The New York Times

 

Image
Milovnice příběhů a literatury, studentka marketingu a ta, co má na starost, aby se vám líbil tento magazín.

Štítky