Knižní tipy

9 tipů na dárek pro třídní učitelku

9 tipů na dárek pro třídní učitelku
Je zde důležitý milník školního roku. Uzavírají se známky, naše děti na poslední chvíli zasedají k psacímu stolu, vypínají telefony, notebooky a snaží se napravit, co se dá. Ruku na srdce, ani my jsme nebyli jiní.
Všechny generace mají jedno společné: paní učitelku, kterou zároveň milují, nenávidí, obdivují i proklínají. A právě před prázdninami je ten pravý čas se třídní učitelce, se kterou jako rodiče komunikujeme zejména na třídních schůzkách a přes Žákovskou knížku, odvděčit malou pozorností. Nevíte si rady? Nabízím pár nápadů, jak třídní potěšit a poděkovat jí, že to s tím naším předškoláčkem - školáčkem - puberťákem přestála celý rok ve zdraví. A jako první mě napadla kniha. Neboť komu jinému darovat knihu, než sečtělému pedagogovi? Takže zkuste třeba tuto: Diagnóza učitelka. Myslím, že nezklame. Vtipná, zábavná - a přece správný učitel by smysl pro humor měl mít, ne? Zcela jistě nezklamete ani plátěnou taškou s motivem Malého prince, to aby se jí ty písemky dobře přenášely. A co by to bylo za paní učitelku, která by se nepotřebovala posilnit kávou nebo čajem? Proč ne třeba z nového plecháčku s motivem Alfonse Muchy? Samozřejmě nesmí chybět kytička, ta udělá radost každé ženě, pedagogy nevyjímaje. Inspirovala jsem vás? Doufám, že ano. Ještě více tipů naleznete dole pod textem. Tak tedy, hodně sil do finiše, za chvíli máme prázdniny, dovolené, výlety, a co si budeme namlouvat… ty své děti také na chvíli odložíme na dětský tábor. A dáme si nohy nahoru :-).
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky