Knižní tipy

7 audio tipů na dovolenou

7 audio tipů na dovolenou
Už se nám to opět blíží. Dveře všech škol se zavřou, uklízečky vymetou poslední papírky a zbytky křídy ze tříd a teď budou celé dva měsíce je na nás, rodičích, abychom zabavili ta naše dítka.
Samozřejmě je vypravíme na dětské tábory, ale taky nás určitě s nimi čeká dovolená. A ať už se vypravíme autem do rozpáleného Chorvatska, nebo poletíme do nějaké exotické destinace, jedno platí pro všechny stejně. Žádné dítě nevydrží při cestování v klidu sedět. Takže nastává otázka, jak je zabavit, abychom tu cestu přežili bez přibývajících šedivých vlasů. Co takhle zkusit nějakou audioknihu? I děti, které nečtou, by to mohlo bavit, a my tak doženeme ztracený čas, kdy nám na čtení nezbývá energie. Vybrala jsem pár audioknih, které v dnešní, uspěchané době zažívají nebývalý boom a snad se jimy i vám trefím do vkusu. Jistě znáte hrdiny ze Čtyřlístku a jejich dobrodružství, nebo dřevěné postavičky Spejbla a Hurvínka. To je jen malá část krásné audioknihy To nejlepší pro malé i velké posluchače. Bavit se u poslechu bude celá rodina. Až nastane hluboká noc, my budeme pod širákem pozorovat hvězdy, ale ty naše děti ne a ne usnout, je čas pustit jim Andělské pohádky na dobrou noc. Snad je to uspí a my si můžeme užít chvíle romantiky. Pro nás, dospěláky, jsem vybrala Žena v kleci. Kdo by neznal autora Olsena a jeho skvělé thrillery, v podání Igora Bareše to bude zážitek. Ke stálicím spisovatelského nebe patří Michal Wievegh a jeho audiokniha Muž a žena je dobrou volbou. Jste milovníky Dana Browna? Já rozhodně ano a umím si představit, že ležím na pláži a do sluchátek mi zní jeho Ztracený symbol. A co takhle si dát dvojici manželů, známých pod pseudonymem Lars Kepler? Jejich Hypnotizér je skvělá kniha a poslechnout si ji na dovolené by nemuselo být špatné. A na závěr obdobu stezky odvahy a všech bobříků, které jsem jako dítě plnila. Hrůzostrašné pohádky se zdají být děsivé, ale myslím, že pobavit by mohly i nás, dospělé. Užijte si přátelé léto, přežijme ho ve zdraví a pohodě se svými nejbližšími, na které nemáme přes rok moc času. A hlavně užívejme si léto, ve společnosti skvělých knih, ať už papírových, nebo audio.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky