Knižní tipy

6 knih (nejen) pro muže

6 knih (nejen) pro muže
Tentokrát pro vás máme několik tipů na převážně drsnější čtení pro všechny muže. Blíží se podzim a s ním i zachmuřené počasí, které láká sednout si někam ke krbu a otevřít knihu.
Jednou z čerstvých thrillerových novinek, které by neměly uniknout vaší pozornosti, je jednoznačně Řetěz od Adriana McKintyho. Matky se ho obávají číst, protože nabízí opravdu děsuplnou zápletku. Někdo vám unese potomka a má dva požadavky na jeho vrácení: musíte zaplatit určitou částku a potom unést jiné cizí dítě. Kontaktujete policii? Pak Vaše dcera nebo syn zemře. Nesplníte požadavky? Váš potomek zemře. Budete schopni učinit tento strašný čin?

Dalším zanedlouho vycházejícím thrillerem bude Chlapec z lesů od populárního Harlana Cobena. Ten má na svém kontě již celou řadu poutavých a rafinovaných knih, při kterých si budete napětím okusovat nehty. Jeho nejnovější přírůstek je plný ztracených dětí a děsivých tajemství z minulosti, takže se opět máte na co těšit.

V hororovějším duchu potom můžete pokračovat s Imaginárním přítelem od autora bestselleru Ten, kdo stojí v koutě Stephena Chboskyho. Tentokrát se podíváte do zapadlého městečka Mill Grove v Pensylvánii, kde životem zkoušené ženě zmizí syn. Jednoho dne vyjde živý a zdravý z lesa - ovšem není sám. V jeho hlavě se usídlil hlas, který mu dal jasný úkol.

Jestliže se zajímáte o druhou světovou válku, určitě by vám neměla uniknout kniha Děti nacistů. Už samotný název napovídá, co bude jejím hlavním motivem. Sleduje příběhy dětí nacistických špiček Himmlera, Göringa, Hösse nebo Mengeleho a zaobírá se jejich srovnáváním se s děsivou minulostí.

Fanouškům fantasy by neměla uniknout skvělá série Michaela Atamanova Temný bylinkář. Jedná se o literární RPG, poměrně mladý podžánr fantastiky kombinující principy videoher a knižního světa. Zanedlouho by měl vyjít již třetí díl této řady s názvem Past na panovníka, ve kterém se dočkáme celkového rozuzlení.

A nakonec jsem si pro vás nechal temný fantasy komiks Berserk. Jedná se o krvavý masakr plný akce, ve kterém je hlavním hrdinou obávaný bojovník a Černý šermíř Guts. Jeho příběh si získal mnoho fanoušků po celém světě, televizní seriál, celovečerní filmy i počítačové hry.

Štítky