Knižní tipy

4 děti, 4 knihy

4 děti, 4 knihy
Snem každého rodiče je, aby jeho děti četly. Proč? Je to jednoduché! Fakta: děti, které čtou, si rozšiřují slovní zásobu a něco se dozví. Děti, které čtou, netráví tolik hodin u počítače a nehrají střílečky. A hlavně, na děti, které čtou je tak krásný pohled! Já čtu od mala a neumím si představit, že by to kdy bylo jinak. Jsem za to vděčná své babičce i mamince, se kterou si i dnes o knížkách povídám. Mít totiž společný zájem je nádherná věc. Vybrala jsem 4 knihy pro  každou věkovou kategorii a myslím, že jsem vybrala dobře. Ale bylo to těžké, neboť knih pro děti je velká spousta a všechny se mi zdály být úžasné.
Pro malé předškoláky jsem po dlouhém váhání vybrala Hry pro rozvoj řeči pro děti od 2 let. Kniha obsahuje přes 70 her, které jsou jasně a stručně popsány, má nádherné ilustrace a budete se u ní bavit se svými dětmi i vy.

Pro malé školáčky, kteří se už trochu naučili číst, je zde krásná knížka Školní strašidlo – první čtení. A je zajímavá tím, že si ji můžou s maminkou přečíst i děti, které se do školy teprve chystají. Vtipnou a nenásilnou formou je zde popisován den ve škole, seznámení se školou.  Má krátké věty, aby se malým čtenářům dobře četla.

Kniha napsána na přání rodičů – to je psáno v anotaci knihy, která je podle mého naprosto dokonalá. Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné je kniha, která má dětem říct, že jsou něčím výjimečné, jen to v sobě objevit a nebát se. Příběhy slavných osobností, které taky bývaly dětmi, ale nebály se chopit své šance.

Na děti kolem 14. roku, dnes bohužel už i dřív, číhá spousta nebezpečí. Nestačí jen naše domluvy a povídání, měly by si přečíst pravdivý příběh o tom, kam je může zavézt pokušení jménem drogy. Já knihu My děti ze stanice ZOO četla v pubertě a hodně mi dala. Hlavně jistotu, že takto bych nikdy žít nechtěla. Je opravdu těžké vybrat pro každou věkovou kategorii jen jednu knihu, neboť knižní trh je k našim dětem velkorysý a na stránkách Dobrých knih jich najdete velké množství. Pokud jsem se netrefila do vašeho vkusu, neváhejte se tam podívat a jistě vyberete to pravé, co bude vaše děti bavit. Znáte je přeci jen nejlépe :-).
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky