Literární zajímavosti

9. ročník literárního veletrhu Svět knihy zná termín i čestného hosta

9. ročník literárního veletrhu Svět knihy zná termín i čestného hosta
Největší literární akce na území České republiky Svět knihy se pomalu chystá na svůj 29. ročník. Ten se odehraje od 23. do 26. května 2024 na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Těšit se můžete na řadu hostů i doprovodných aktivit.

Čestným hostem letošního roku se stal dlouhodobý program „Das Buch - německojazyčná literatura". Ten společně připravují Goethe Institut ČR, Rakouské kulturní fórum v Praze a Velvyslanectví Švýcarské konfederace. V rámci něj se můžete těšit na německojazyčnou literaturu napříč žánry od beletrie, komiks až po publicistiku.

V rámci mezinárodního veletrhu v Praze se bude připomínat i 100. výročí úmrtí významné osobnosti literárních dějin Franze Kafky. Nejrůznější akce v rámci této významné události ovšem proběhnou napříč celou zemí, můžete se těšit na film od Agnieszky Holland, který se bude promítat až na konci roku. V rámci připomenutí této osobnosti si doporučujeme přečíst krásnou biografickou trilogii Kafka od znalce, publicisty a badatele Reinera Stacha. Kdo ví, třeba se v Praze objeví i on.

Mottem letošního ročníku je potom Kafkův citát „Kniha musí být sekerou na zamrzlé moře v nás."

Samotný program a seznam literárních hostů a osobností ještě nebyl představen. Jistě se ovšem můžeme těšit na zajímavá jména.

V prodeji jsou již vstupenky na jednotlivé dny:  čtyřdenní nebo pro pedagogy. Pohybují se od stovky za jednodenní až po 350 Kč za čtyřdenní. Nakupovat je můžete na stránkách veletrhu.  

Pro více informací sledujte webové stránky i sociání sítě

Štítky