Literární zajímavosti

Víkend s komiksem

Víkend s komiksem
Ještě nemáte plán na tento víkend? Máme pro vás bezva tip. V prostorách pražského Karolina se ve dnech 3. – 4. 11. 2018 uskuteční mezinárodní výstava současného komiksu: FRAME Prague Comics Art Festival. O vaši pozornost bude soutěžit na třicet vystavujících z celého světa.
Na jaké autory se můžete těšit? Na FRAME festivalu se představí například dvojnásobný vítěz British Comics Award se čtyřmi nominacemi na Eisner Award, Rob Davis, teoretik a komiksový kritik Kristian Hellesund, autor Åge Peterson, projekt Laydeez do Comics Praha a zástupci mladé generace českých komiksových autorů Karel OsohaŠtěpánka Jislová a Viktor Svoboda. Na programu je řada přednášek i panelových diskuzí s domácími i zahraničními hosty. Vrcholem sobotního festivalového dne bude vyhlášení vítěze mezinárodní soutěže o nejlepší krátký komiks do 10 stran na téma The Last Tree a křest antalogie vybraných soutěžních komiksů.  Vítěz loňské soutěže a autor letošního festivalového vizuálu, Marek Rubec, během festivalu pokřtí svůj nový komiks Jarmil. A teď to nejlepší – výstava je zdarma. Adresa výstavy: Frame Prague Comics Art Festival, Karolinum, Ovocný trh 5, Praha 1
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky