Knižní recenze

Stezka mrtvých

Stezka mrtvých
Malebný dánský venkov, stará stezka a panské sídlo. Co mají tato tři místa společného…?
Pro Louise Rickovou se stane pátrání po pohřešovaném chlapci velmi osobním. Musí se vrátit do své vlastní minulosti. Hvalso je vesnice, ve které se zastavil čas. Lesem prochází Stezka mrtvých, kde se za dávných časů u starého obětního dubu konala prapodivná setkání, při kterých byly vyžadovány oběti. Ale opravdu tento rituál skončil? Když zmizí mladý chlapec při zasvěcování do dospělosti, policistku Louise přivedou stopy až na panské sídlo, kam se provdala její kamarádka z dětství, Camilla. Obě mají stejně staré syny a obě se o ně začínají tak trochu bát, neboť to vypadá, že kult vyznavačů Asgardských bohů má stále co skrývat.

Kniha Stezka mrtvých je osmým dílem série Louise Ricková a trochu se stydím, že mi až dosud unikala. Svým temným a tajemným prostředím, zasazeným do malebného dánského venkova, si mě autorka naprosto získala. Styl psaní je jednoduchý, a přesto chytlavý, a když už jsem si myslela, že mě nemůže nic překvapit, přišel nečekaný zvrat. Tajemný a nebezpečný kult, kterých je stále na světě ještě spousta, stará sebevražda a osobní život hlavní postavy mě upoutal od první stránky a udržel v napětí až do konce. A protože jsem předchozí díly nečetla, hodně ze soukromí Louise mi unikalo, i když mnohé je naznačeno a můžete si domyslet souvislosti. Kniha je protkána starými pověstmi střídajícími se se současností a budete vtaženi do temného příběhu, ze kterého vám půjde mráz po zádech.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky