Sestry
Jméno slavného francouzského spisovatele Bernarda Miniera snad ani netřeba představovat. Jeho thrillery Mráz, Kruh, Tma, Noc a Zkurvenej příběh se těší velké oblibě čtenářů, kteří si ho neskutečně zamilovali. Mezi ně se řadím i já sama. Pokud také patříte mezi fanoušky tohoto žánru či autora, neměly by Sestry uniknout vaší pozornosti.
Kriminalista Martin Servaz se vrací ke svému prvnímu případu. Píše se rok 1993, mladý policista Martin Servaz je přítomen vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena těla dvou sester oděných v šatech k prvnímu svatému přijímaní. Tajemný les nápadně poukazuje na dějiště knih známého autora Erika Langa, jehož se však nepodaří usvědčit. O 25 let později je Martin Servaz přivolán k záhadnému úmrtí slavného spisovatele. Jsou v případech souvislosti? Na to musí hlavní hrdina najít odpovědi. Před nimi se rozprostíral obrovský, nekonečný les… Na tuto knihu jsem se neskutečně těšila, jelikož předchozí tetralogie byla naprosto famózní, a i Zkurvenej příběh, který do série nepatří, se mi moc líbil - i když mé nadšení mnoho jiných čtenářů nesdílí. Dovolím si říci, že autor se podle mého názoru zlepšuje s každou nově vydanou knihou. Když mi Sestry přišly, začala jsem je téměř okamžitě číst. A byla to jízda jako na horské dráze. Zvraty, tajemství, napětí a pro mne nečekané rozuzlení. Autorovi tleskám a nemohu se dočkat, co nás čeká v dalších jeho knihách. Pokud jste od autora již četli předchozí, předpokládám, že tuto už máte přečtenou, rozečtenou nebo na prvních příčkách nákupního seznamu. Stojí za to! Nálepku na obálce, kde stojí TOP Thriller, si právoplatně zaslouží. Pokud jste od něj ještě nic nečetli a thrillery, detektivky a napínavé příběhy vás baví, rozhodně byste koupi měli alespoň zvážit. Nebudete litovat. Musím pochválit vydání od nakladatelství XYZ. Obálka se povedla, perfektní na pohled i na dotek.  Krásně se knihy od autora vyjímají v knihovničce. Doufám, že Bernard Minier už pracuje na dalším dílu, neboť já se stala na jeho knihách závislá a do hlavního hrdiny Martina Servaze jsem se zamilovala. Už se nemohu dočkat, co za případy ho ještě čeká.
Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."

Štítky