Knižní recenze

Sanatorium

Sanatorium
Vánice, prostorný, nově zrekonstruovaný hotel, parta přátel, oslava zasnoubení a náhlé zmizení jednoho z nich! Máte rádi příběhy ve stylu Agathy Christie? Pak je pro vás Sanatorium to pravé!
Hlavní hrdinkou příběhu je Elin Warnerová, která si v práci detektiva vzala neplacené volno a odjíždí do impozantního hotelu, který je napůl skrytý uprostřed lesů švýcarských Alp. Elin zde má spolu se svým bratrem a jeho snoubenkou oslavit jejich zásnuby. Netouží po tom, ale pozvání nakonec přijímá. Jenže dorazí právě ve chvíli, kdy se na hotel žene velká sněhová bouře. Třebaže je hotel překrásný, Elin se zde necítí dobře. Nervózní je i ze svého bratra, kterého dlouhou dobu neviděla. Když se následující den probudí, zjistí, že bratrova přítelkyně Laura zmizela, a věci se dají do pohybu. Znepokojení všech ještě zesílí, když zjistí, že přístupové cesty jsou odříznuté a oni jsou uvězněni v hotelu uprostřed samoty. Čím déle je Laura nezvěstná, tím více se stupňuje nervozita všech a nikdo si nevšimne, že se mezitím ztratila další žena. Elin je jediná osoba, která může všechny varovat, v jakém nebezpečí se vlastně nacházejí… Tuberkulózní sanatorium přestavěné na noblesní hotel, zásnuby, blížící se vánice a zmizení. Přesně taková témata mám já osobně v knihách ráda. Od doby, co jsem příběhy s podobnou tematikou četla od Agathy Christie, jsem si je oblíbila. Přátelé uvěznění v hotelu, který býval sanatoriem, už jen to nahání při pomyšlení husí kůži, když k tomu přidáte ještě sněhovou bouři a záhadné zmizení několika lidí, vyjde vám naprosto úžasný thriller, při kterém ani nedýcháte a s napětím čtete až do konce, dokud vám vše nedojde.

V podzimním období, kdy je brzy tma a kdy je chmurné počasí, vyhledávám detektivky, thrillery a napínavé příběhy. Sanatorium je jedním z nich. Na knihu mě nalákala nejen anotace, ale rovněž skvěle vypadající obálka. Nejprve jsem se trochu bála, abych nebyla zklamaná, protože jsem vůbec netušila, co mohu od autorky čekat, ale nakonec se ukázalo, že obavy nebyly na místě. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Hlavní i vedlejší postavy byly perfektně vykreslené, příběh napínavý až do konce a co se týče prostředí, do kterého autorka zasadila děj, tak za něj velký palec nahoru. Pokud patříte mezi fanoušky napínavých příběhů a třeba vás nalákala skvěle znějící anotace, běžte do této knihy! Určitě budete stejně nadšeni jako já. Pokud toto má být autorčin debut, máme se rozhodně na co těšit! Já se již nyní nemohu dočkat, co dalšího pro nás autorka chystá, jelikož se domnívám, že by si kniha zasloužila pokračování.
Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."

Štítky