Knižní recenze

Pravdivý příběh Michelle Obamové

Pravdivý příběh Michelle Obamové
Dlouho očekávaná kniha, v níž se bývalá první dáma USA svěřuje se svou minulostí, vyšla konečně i u nás. Nahlédněte do skrytého soukromí nejen Michelle Obamové, ale také členů její rodiny. Autorka nám ukáže nelehké momenty svého života, představí své přátele, rodinné příslušníky, seznámí čtenáře se všemožnými situacemi, které ji potkaly, a především nám ukáže, že se nemusí nikdo z nás stydět za to, jaké jsme rasy, národnosti nebo kultury. Přečtěte si Můj příběh od Michelle Obamové!
SILNÉ A INSPIRATIVNÍ VZPOMÍNKY BÝVALÉ PRVNÍ DÁMY SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH Michelle Obamová je osobnost, která bezesporu stojí za pozornost. Ve svém životě to neměla lehké. To jsem věděla už dříve předtím, než jsem se do knihy pustila. Hodně informací jsem si o ní zjišťovala, a přesto mě tato kniha natolik překvapila, že jsem svou úctu a náklonnost k této osobě ještě prohloubila. Michelle je silná, starostlivá, empatická, cílevědomá a inteligentní žena, která dělala - a dělá dodnes - mnoho dobrého pro charitativní organizace a chce všem ukázat, že není povrchní, ale že je úplně stejná jako všichni ostatní. Není jedna z těch, kteří se povyšují nad ostatní a myslí si o sobě více než je zdrávo. Naopak. „Když jste prezidentská rodina, nese to s sebou nečekané výsady i nečekané nevýhody.“ V této knize se dozvídáme podrobné informace a zajímavosti z dětství, mládí, dospívání, jaké to bylo být jednou z mála dívek s černou pletí na Princetonské univerzitě, jaká byla její kariéra právničky po skončení školy, seznamuje nás s počátky vztahu se studentem práv Barackem, ze kterého se postupem času stal její manžel.  Dozvídáme se, jaké byly její začátky v Bílém domě a jaký život vedla po vyhraných volbách, po kterých se její manžel Barack stal prezidentem USA a ona vše prožívala po jeho boku. Četbu knihy jsem si moc užívala, a i když jsem na ni neměla moc času, vždy jsem si na ni alespoň chvíli našla. Rozměr knihy je o něco větší, než jsme zvyklí, kapitoly mi někdy přišly dlouhé (jsem zvyklá na kratší), ale je to poutavě napsáno, takže jen těžko jde knihu odložit.  Potěšila mě příloha, kde můžete najít zajímavé fotografie z minulosti bývalé první dámy USA. Některé z nich jsem já osobně viděla poprvé v životě. „Ochota poznávat a poslouchat ostatní, to je dar." Pokud hledáte odpočinkovou knihu na dovolenou, u které nebudete muset nijak zvlášť přemýšlet, tato je ta pravá, zvláště pak, pokud máte rádi Michelle Obamovou. Za mě má tato kniha velké doporučení! Určitě si ji ráda přečtu za nějakou dobu ještě jednou.
Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."

Štítky