Na dně
Představte si, že jste šťastně vdaná žena, vychováváte dvě děti, denně připravujete s láskou večeři pro milovaného manžela. Do jeho dílny zásadně nechodíte, proč taky, je tam jen samé nářadí a harampádí. Ale měla byste. Měla byste se víc zajímat o koníčky člověka, s kterým máte společný snubní prstýnek.
Kniha Na dně je psychologickým thrillerem, ze kterého se vám budou ježit vlasy. Naprostou náhodou vyjde najevo, co Ginin manžel ve skutečnosti ve své dílně kutil, a věřte mi, nic hezkého to nebylo. Dílna místo nářadí skrývala mrtvé tělo umučené a utýrané mladé ženy, visící ze stropu. A nebylo první. Gině nikdo nevěří, že neměla nejmenší tušení o tom, co její muž provozuje ve chvílích volna, a sama se musí hájit u soudu z podezření na spoluúčast. Viny je zproštěna, její manžel putuje do vězení. Ale tím teprve její boj začíná. Mění si jméno, adresu, neustále se i se svými dětmi stěhuje z místa na místo, bojuje proti internetové nenávisti, ale chce zakotvit. Chce opět najít půdu pod nohama, chce být opět šťastná. Když už se zdá, že by to snad i bylo možné, v jezeře, u kterého momentálně bydlí, je objeveno ženské tělo. Musí se postavit tváří v tvář svému bývalému manželovi, který si odpykává svůj trest ve vězení, i místní policii. Musí sama sebe obhájit před mužem, který si pomalu získával její srdce, i před svými dětmi. Gina, alias Gwen, není žádná super hrdinka. Je to obyčejná žena s obyčejným životem a sny. Ty se zhroutí a - tedy, přátelé - šok to musel být pořádný, o tom žádná. Já bych asi skončila na psychiatrii, ale Gina se zvedne a žije dál. Bojuje za své děti, za klid v duši. Na dně není autorčina prvotina, jak by se mohlo zdát. Jde o první díl ze stejnojmenné série, jsem velmi zvědavá, jaké  díly budou následovat. Trochu bych vytkla příliš dlouhé, myšlenkové pasáže, ty byly chvílemi opravdu docela zbytečné. Ale čtení to bylo výborné. Napětí tak akorát, drama kouskované dostatečně. Takže ano, já jsem velmi spokojená. A pokud máte rádi psychothrillery, kdy do konce nevíte, na čem jste, a pak vás autor šokuje, je tato knížka přesně pro vás.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky