Knižní recenze

Čerstvě dočteno

Čerstvě dočteno
Podzimní období mám neodmyslitelně spjaté se čtením detektivek, thrillerů a mrazivých příběhů. Přesně takovou knihu jsem vzala před třemi dny do rukou a včera večer ji dočetla. Která kniha to je a jaký mám na ni názor?
Mráz pod kůží je knihou, která mě upoutala skvěle znějící anotací a krásnou obálkou. Přesně tento typ knihy jsem nyní potřebovala, neboť mě natolik vtáhla do děje, že na ni budu dlouho vzpomínat. Čeští čtenáři získali unikátní příležitost si knihu přečíst mnohem dříve, než vyjde v jiných zemích – v USA, Velké Británii… Jedná se o výjimku, kdy u nás vyšla kniha dříve než v originále. Pětice přátel se sejde na odlehlé chatě uprostřed hor po deseti letech od jejich posledního setkání. Každý z nich skrývá tajemství. Proč až po takové době a kdo je vůbec pozval? Brzy po příjezdu zjišťují, že si s nimi někdo zahrává nebezpečnou hru. Kdysi jich bylo šest. Jejich společná kamarádka Saskie zmizela a před pár týdny byla po deseti letech od zmizení prohlášena za mrtvou. Někdo je do chaty nalákal schválně a někdo chce zjistit, co se tehdy skutečně stalo. Nezastaví se před ničím… Tato kniha mě chytila s první kapitolou a pustila až s tou poslední. Mrazivá, téměř strašidelná atmosféra vás provází celým příběhem a stále vás udržuje v napětí, komu se vůbec dá věřit a kdo za tím vším vlastně stojí. Já osobně svůj tip měla a poprvé za celý svůj život, co čtu, se dedukce potvrdila. Ale musím uznat, že autorka měla příběh detailně a brilantně promyšlený. Určitě se ke knize jednou vrátím. Mráz pod kůží je pro mě jednou z nejlepších knih, jaké jsem v tomto roce přečetla – a že jich bylo! Prozatím vám ji mohu vřele doporučit a závidět, že ji máte ještě před sebou, protože vážně stojí za to.
Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."

Štítky