Knižní recenze

Jak si vede pokračování hitu [Moje hvězda]?

Jak si vede pokračování hitu [Moje hvězda]?
Ve světě showbyznysu je lež efektivní zbraní – to ví i dvojčata Aqua a Ruby, potomci hvězdy Ai Hošino. Kromě vzpomínek na minulé životy sourozence spojuje i odhodlání prorazit světem. Ovšem zatímco Ruby chce kráčet ve stopách své matky, Aqua po žádné slávě netouží... Jde mu v první řadě o pomstu.

Pokud jste již unavení z klasické západní literatury, co takhle zkusit nějakou mangu? Tahle série nabízí vše, co k Japonsku neodmyslitelně patří: slávu, idoly a nablýskaný svět showbyznysu, který však pod maskou křehké dokonalosti skrývá nejedno děsivé tajemství. [Moje hvězda] 2 je v pořadí již druhým dílem proslulé mangy Oshi No Ko, která u nás nyní vychází pod záštitou nakladatelství CREW. Pokud byste se rozhodli dát příběhu šanci, doporučuji na tuhle recenzi mrknout až po přečtení prvního svazku.

Na začátku máme stručnou rekapitulaci děje, včetně stripů s postavami a jejich podobiznami, což byl detail, který jsem opravdu ocenila. Stejně jako v předešlém svazku, i tady se mi moc líbila rozdílná povaha protagonistů – prostě oheň a voda jak se patří. Ruby se nehodlá vzdát snu stát se idolem, zatímco Aquovým cílem je sestru před veškerou falší chránit a především pomstít matku.

V příběhu se samozřejmě objeví i několik dalších známých tváří. Ústřední roli hraje například Kana Arima, díky které máme možnost nakouknout do problematiky spojené s dětskými herci a vyhořením, což mě jen utvrdilo v tom, že životy celebrit nejsou zdaleka tak sluníčkové, jak si možná zpovzdálí představujeme.

„Takhle to na světě chodí, Kano.
 Málokomu se dostane uznání, jaké si zaslouží.“

I v tomto díle autor naprosto exceluje v protikladech. Úsměvný humor, středoškolské pletky a nevinné sny – propletené pavučinou lží, manipulace, šikany a odvrácené tváře slávy. A jestli tuhle šílenou kombinaci něco dokáže vybalancovat, pak je to právě série [Moje hvězda].

Abych jen nechválila, celkově byl druhý díl pomalejší a míň akční. Konec jedničky navnadil se zápletkou detektivního pátrání, kterého tu bohužel bylo pramálo. Na druhou stranu vyobrazení školního prostředí bylo fajn a líbily se mi i vztahy mezi postavami, a zejména mezi dvojčaty. Konec není tak šokující, jako v prvním díle, ale dostatečně zajímavý, aby navnadil na další svazek, který mimochodem vychází už letos v říjnu!