Knižní recenze

Vražedná temnota

Vražedná temnota
Také to cítíte ve vzduchu? Přišel podzim, ten správný čas zapálení svíčky, pití horkého čaje a především na čtení napínavých příběhů a nervy drásajících detektivek a thrillerů. Jednu z nich vám níže představím…

Josie Quinnová, zkušená detektivka a vyšetřovatelka má před sebou další temný případ své kariéry. Je přivolána k případu dvou lidí, kteří jsou nalezeni ruku v ruce v lese bez známek života. Josie je přesvědčena, že Valerii a Tylera někdo zavraždil a že se nejedná o náhodu. Už od samotného počátku je případ více než zvláštní. Brzy se ukáže, že se nemýlila, když se ve Valeriině hrdle nalezne přívěšek, který ji udusil. Při ohledávání místa činu vyšetřovatelský tým nalezne třetí spací pytel, což vypovídá, že tu byl ještě někdo třetí. Je to oběť nebo vrah? Věci se začínají dávat do pohybu, když hluboko v lesích objeví Josie vyděšenou dívku, která má obvázaná zápěstí. Druhý den je nalezena mrtvá a se shodným přívěškem, jako měla Valerie. Josie se pouští do nebezpečné hry o čas s vrahem, který neustále uniká… Jaký význam hraje v celé věci záhadný přívěšek a dokáže detektiv Josie vypátrat a zabránit vrahovi v dalším řádění? Souboj s časem právě začíná…

„Za úsvitu leží mladý pár na zádech u skomírajícího ohně. Drží se za ruce a mají otevřené oči, ale jejich těla jsou už chladná.“

Vražedná temnota je pro mě jedna z nejočekávanějších knih letošního podzimu, neboť jsem si nejen hlavní hrdinku, ale také autorčinu tvorbu oblíbila již před dlouhou dobou.

Sedmý díl série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou vás nemůže minout, pokud si chcete přečíst dech beroucí thriller, od kterého jen tak neodejdete. Pokud jste však autorku objevili nedávno a přesto se chcete do této knihy pustit, směle do toho, ale vzhledem k vývoji osobního života hlavní hrdinky doporučuji číst postupně.

Po přečtení již šesti dílů této úžasné detektivní série jsem si mylně myslela, že mě autorka nemůže nijak překvapit, ale jak jsem se přesvědčila v tomto díle, může.

Dokonalý a originální příběh plný napětí, slepých uliček i barvitého popisu postav i prostředí. Anotace a krásně vypadající obálka (která působí velmi podzimním dojmem) mě nalákaly a zklamaná rozhodně nejsem.

Po celou dobu jsem držela Josii palce, a ačkoliv jsem nějaké verze během čtení měla, pachatele jsem ve finále neuhodla. Přesně to mám na autorčiných knihách ráda.

Napětí po celou dobu, kdy téměř ani nedýcháte a chcete vědět, jak to dopadne. Kapitoly nejsou nikterak dlouhé, ale jsou vždy zakončené otevřeně, aby to donutilo čtenáře číst dál.  

Nyní nezbývá nic jiného, než čekat na další díl, který (velmi silně doufám) vyjde brzy.

Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."