Knižní recenze

Tajemství rodu Thornů

Tajemství rodu Thornů
Z titulů řadících se do žánru Young Adult jsem vyrostla. Mám jich přečtených víc než dost, a tudíž mě žádný nedokáže ničím překvapit. V roce 2021 jsem zhltla Kouzla rodu Thornů a i po více jak dvou letech ráda vzpomínám na tento neobyčejný příběh. KRT jsou láska a výjimka z výjimek.

Letos na jaře jsem v angličtině přečetla krátkou novelu s názvem Mysteries of Thorn Manor/Tajemství domu Thornů navazující na Kouzla a nedávno jsem si ji dala znovu, ale tentokrát již v našem jazyce. A výsledek? V obou jazycích to byla neuvěřitelně milá, sladká a roztomilá záležitost!

Elisabeth si pomalu ale jistě zvyká na svůj nový život po boku kouzelníka Nathaniela. Démonický společník Silas se jim sice navrátil, ale to neznamená, že mají konečně vytoužený klid. Na panství rodu Thornů se začne dít cosi velmi podivného – strážci zničehonic uvězní všechny obyvatele uvnitř! Pro vyřešení problému bude třeba nalézt zdroj magie, která to vše způsobila. Dům je ale plný nejrůznějších tajemství a hlavní hrdinové myslí jen na svoji vzájemnou přitažlivost. Jelikož sídlo vyžaduje za svou poslušnost určitou cenu, budou muset E. a N. projít zkouškou a zjistit, jaký se to mezi nimi vlastně zrodil vztah a jak pevný vůbec je…

Čeká Vás hravý příběh nabitý láskou a romantickými gesty, magií a vtipem!

E. a N. jsou báječná, ač občas netradiční dvojice, kterou si ale nelze nezamilovat a nepřát jí jen to nejlepší na světě. Autorka rovněž své čtenáře neochudila ani o postavu démona Silase – bez něj by to nebylo ono!

Moc jsem si užila humorem prodchnuté akční a napínavé scény, např. ty, kde byla potřeba proti něčemu bojovat (kdo již knihu četl mě jistě chápe). Nechyběly ani kouzelné dialogy nebo popis miloučkých detailů, které dávaly smysl v kontextu celé série, ale hlavně potěšily nejedno srdce.

Líbilo se mi téma oživlého domu a jeho magie a tajemství, který si svou vynalézavostí podmanil všechny své obyvatele a donutil tak Nathaniela k činům.

Celkově je tento doplněk velmi zdařilý. Vhodně doplňuje informace z první knihy, rozvíjí je a obohacuje o další fakta čtenářům neznámá.

Číst tuto knihu je jako pohlazení po duši, jiskřivé, avšak ne bolavé. Příjemné a pohádkové.

Autor Zuzana Malá
Image