Knižní recenze

Zlomené duše

Zlomené duše
Hledáte-li detektivku, u které nebudete napětím téměř dýchat, pak je pro vás tato kniha tou správnou volbou. Patricia Gibney představuje svůj osmý díl s inspektorkou Lottie. Nyní hlavní hrdince půjde o hodně…

S pomalu přicházejícím pochmurným počasím a podzimem na krku přichází i čas na čtení stejně naladěné literatury. A tou správnou četbou do tohoto období jsou jednoznačně thrillery a detektivky. Zlomené duše jsou tou správnou detektivkou, pokud hledáte sympatickou hlavní hrdinku, napínavý příběh, pochmurné i malebné prostředí Irska a do nejmenšího detailu promyšlenou zápletku.

Inspektorka Lottie Parkerová je zavolána k velmi podivnému případu, a sice k oběšené ženě, kterou nalezla sousedka. Oběšená žena má na sobě svatební šaty a jedná se o budoucí nevěstu. Záhadou je, že jí někdo odstřihl pramen vlasů a že ve stejný den je nalezeno další tělo mladé ženy Fiony, která byla shozena ze střechy nemocnice. Obě ženy spojuje jediné – obě se měly vdávat. Pro Lottie začíná hra s časem, když se dozví, že Fionina dcera se ještě nevrátila domů a že je dívka možná další obětí stejného vraha…

Opět napínavé až do konce, mrazivé a občas surové. Moc se mi příběh líbil, perfektně vykreslené postavy, děj, který plyne svižně, nemá žádná hluchá místa, čtenář se ani chvilku nenudí a máme tu moc pěkně vykreslené Irsko.

Ačkoliv jsem autorku objevila teprve nedávno, nesmírně jsem si její tvorbu oblíbila.

Série s inspektorkou Lottie Parkerovou se řadí k mým nejoblíbenějším sériím, u kterých si hlídám vydaní každého nového dílu.

Mám ráda, když se příběh odehrává na Britských ostrovech či v Irsku. Mám k těmto zemím blízký citový vztah, možná proto se mi tyto příběhy líbí o to víc.

Patricia Gibney se pro mě osobně řadí k nejlepším autorům.

Doufejme, že u nás vyjdou všechny její knihy, jelikož se ve světě těší velké popularitě. Ještě letos  na podzim by měla vyjít autorčina novinka. Tudíž se máme rozhodně na co těšit.

Pokud vás recenze či anotace zaujala a máte-li rádi podobné příběhy, nezbývá vám nic jiného, než se ponořit i do tohoto. Určitě nešlápnete vedle. 

Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."