Knižní recenze

Vítej zpět, Colleen!

Vítej zpět, Colleen!
Kdo zažil stejně jako já začátky tvorby této spisovatelky, dá mi jistě za pravdu, že se během let celkem odklonila od svého původního směru. Ale v knize Vzpomínky na něj se zčista jasna vrátila a udeřila v plné síle a neskutečně tvrdě - a to především na emoce svých čtenářů! Hned na úvod mohu říci, že tento titul prozatím patří mezi to nejlepší, co jsem letos četla…

Hlavní hrdinka příběhu Kenna strávila celých pět let ve vězení za osudný omyl. Nyní se vrací zpět do města, které ji tolik připomíná nejen tragické okamžiky, ale rovněž ty nádherné. A proč? Kenna doufá, že se zde konečně setká se svou malou dcerkou. Reality je ovšem zcela jiná - mosty, které tehdy za sebou spálila, již není možné obnovit. Nenajde se nikdo, kdo by jí věřil, že se změnila. Dostat se k vlastní dceři? Zcela nemožné! Jediným světýlkem na konci temného tunelu je Ledger, majitel místního baru, který ji dosud úplně neodsoudil. Ovšem ani zde Kenně není přáno - kdyby vyšlo najevo, jak moc blízko k sobě ti dva mají, zničilo by to pouta s lidmi, na nichž Ledgerovi záleží. Najde Kenna způsob, jak odčinit minulé chyby a všechny přesvědčit o svém charakteru a začít konečně vysněný život?

O tomto titulu je těžké mluvit či psát. Po dočtení toho mám na srdci tolik, ale postrádám schopnost to adekvátně vyjádřit. Vzpomínky na něj nelze ani zdaleka popsat jakýmikoliv „trefnými“ slovy. Tento příběh je směšně jednoduchý a neoriginální ve svém základu, není to nic, co byste již neznali. Ale to zpracování a vlastní přínos je neuvěřitelný. Celá zápletka díky tomu rozbije nejedno srdce na malinkaté kousíčky. 

Co můžete ve stručnosti čekat?

  • Uvěřitelnost, krutou upřímnost a opravdovost.
  • Vyváženou dávku zcela odhalených syrových emocí.
  • Odpuštění bez umělých vyhrocených dramat a neutuchající nenávisti.
  • Proces uzdravení a změn - žádné instantní prozření.
  • Pomalé a promyšlené dílo, které si brzy přečtu znovu, i když vím, že mi opět zlomí srdce.

Kupte si tuto knihu a prožijte ji. Nic menšího si ani nezaslouží…

  1. S. Ty dopisy vás zničí.
Autor Zuzana Malá
Image