Knižní recenze

Pokoj mrtvých

Pokoj mrtvých
Bojíte se rádi? Máte rádi Mlčení jehňátek a chcete si přečíst příběh na podobný způsob? Pak směle do vstupte do Pokoje mrtvých známého francouzského spisovatele Francka Thillieze, jehož literární hvězda nejen ve Francii strmě stoupá…

Ochlaďte se v parném létu mrazivou detektivkou na způsob Mlčení jehňátek, která vám nedá spát. A slibuji vám, že ji neodložíte, dokud nedočtete poslední stránku. Hlavní hrdinku už čtenáři, kteří se už s autorovou tvorbou setkali, dobře znají. Jedná se o Lucii Henebellovou, která tvořila vyšetřovatelskou dvojici s komisařem Sharkem. Nyní tomu ale tak není. Lucie jede sólo, má před sebou svůj první velký samostatný případ a konečně je jí věnován mnohem širší prostor. Lucie je v těžké situaci, je novopečenou maminkou a hlavně v převážně mužském kolektivu musí bojovat za svou pozici.

Nejen Lucie je hlavní hrdinkou, dalšími jsou například Viggo a Sylvain, kteří se chtějí pomstít svému bývalému nadřízenému, a tak jedou nocí bez rozsvícených světel. Bohužel náhle srazí muže, který u sebe má kufr s ohromnou sumou peněz. V této době ještě oba mladíci netuší, že peníze měly být jako výkupné za mužovu dceru pro únosce. Když je dívka brzy nalezena mrtvá, rozbíhá se nebezpečná hra a oběma mládencům, zlodějíčkům, vrah začíná být na stopě…

Lucie se pouští do vyšetřování a je odhodlána nebezpečného vraha zastavit, zvlášť když se dozví, že byla unesena další dívka.

Nejistota a mrazení v zádech vás provází po celou dobu…

Kdybych měla knihu zhodnotit jedním slovem, bylo by to – PÁNI!

Tak napínavý příběh jsem už hodně dlouho nečetla.

Nedalo se od knihy odtrhnout. Kapitoly krátké, napínavé a vždy zakončené tak, abyste měli nutkání pokračovat. Střídají se nám pohledy na vraha, ocitáme se v kůži mládenců, detektiva Lucie Henebellové i obětí nebezpečného vraha, který se nezastaví před ničím.

Četla jsem všechny díly s komisařem Sharkem i autorovy jiné thrillery, které do série nepatří, takže jsem věděla, že dokáže ve čtenáři udržet napětí, ale překvapilo mě, že u této knihy jsem byla do poslední stránky napnutá, jak vše dopadne.

Jsem moc ráda, že dostala Lucie Henebellová prostor pro svou vlastní sérii. Vždycky jsem si při čtení autorových předchozích knih říkala, že by bylo úžasné, kdyby dostala Lucie svou vlastní sérii případ: a autor mé přání vyslyšel.

Pokoj mrtvých je prvním dílem nově vycházející série případů této velmi nadějné vyšetřovatelky, které po celou dobu příběhu držíte palce a prožíváte s ní nelehké vyšetřování, kdy vás autor stále přivádí do slepých uliček a vy už ani nevíte, komu můžete a komu nemůžete důvěřovat.

Začíná hra o život s nebezpečným vrahem…

Máte-li rádi napínavé příběhy, Pokoj mrtvých je pro vás tou správnou knihou. Věřte mi, že nebudete zklamaní. Franck Thilliez opravdu umí čtenáře překvapit a naplnit očekávání, které čtenáři thrillerů a napínavých příběhů mají.

Moc se těším na další díl, autor nastavil s touto sérií vysokou laťku a já tajně doufám, že nový díl vyjde ještě tento rok.

Bude-li autor takto pokračovat i dál, tak to se máme jako čtenáři rozhodně na co těšit.

Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."