Knižní recenze

Svižný thriller Temné dědictví

Svižný thriller Temné dědictví
Idylická venkovská krajina u Sallisbury, panství Alverchalke se stává nalezištěm lidských ostatků, a to je opět výzva pro detektiva Forda a jeho kolegyni.

Temné dědictví nepřímo navazuje na první díl této detektivní série a opět je v hlavní roli vyšetřovatel Ford, kterému se říká Henry, i když není příliš jasné, jak se vlastně jmenuje. Tentokrát je zavolán k nalezení lidských ostatků na půdě aristokratické rodiny, která od samého začátku vyšetřovatelům značně práci komplikuje. Musejí našlapovat velmi opatrně, neboť vliv rodiny je zde značný. A když se zanedlouho najde další mrtvola, začíná závod s časem, tím spíš, že i Ford má jedno tajemství.

Pro mě zcela neznámý autor Andy Maslen, ale brzy to napravím přečtením prvního dílu, protože tato série má velký potenciál. Nejde jen o samotný případ. Autor se věnuje i osobní stránce hlavních aktérů a konktrétně forenzní technik Hannach, trpící Aspergerovým syndromem, je velmi vítaným zpestřením.

Dějová linka má spád, který bychom u tohoto žánru čekali, a vykreslení samotného vyšetřování je velmi autentické. Napětí je dávkováno tak akorát a nebudete fandit ani obětem, i když to zní všelijak. Brzy pochopíte, že pro rodinu jsou mnozí obětovat skutečně cokoliv a sympatický detektiv se vám zaryje pod kůži.

Temné dědictví mohu jen doporučit všem milovníkům thrillerů, kteří mají chuť na něco nového a svižného.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.