Knižní recenze

Královská vánoční pohádka

Královská vánoční pohádka
Blížící se vánoční svátky přímo vybízejí k tomu, abychom se zastavili a zasnili. My čtenáři máme v tomto ohledu jasno – čtení poklidných romantických příběhů je to pravé. Jedním z nich je i Královská vánoční pohádka.

Přenesme se do sněhem zavátých ulic, jasně osvětleného vánočního stromečku, do kouzelného městečka, na královský ples a do společnosti krásného prince. Poznejme vánoční pohádku…

Hlavní hrdinkou je Kaylie, novinářka a reportérka, která přijíždí do malebného státu Tolvánie. Jejím hostitelem je navíc královská rodina a Kaylie má za úkol se blíže seznámit s vánočními tradicemi a napsat vánoční pohádku pro královninu vnučku, princeznu Annu. Průvodcem v neznámém prostředí se jí stává pohledný princ Alexander, který ovšem nemá moc velký zájem se na celé věci podílet. Kaylie během své tvorby a seznamování nečekaně odhalí tajemství královské rodiny. Dokáže tato událost ovlivnit přípravy na vánoční ples i svátky? A dokáže kouzlo Vánoc překonat veškeré krize? Dopadne vše tak, jak má? O tom se musíte přesvědčit sami…

Máte rádi romantiku, příběhy s dobrým koncem, poklidnou atmosféru a vánoční příběh? Pokud jste alespoň jednou přikývli, neměla by vaší pozornosti ujít novinka od americké spisovatelky, scénáristky (a velké milovnice Vánoc) Karen Schaler, od které u nás vyšly již tři knihy s vánoční tématikou – Vánoční tábor, Jak si zamilovat Vánoce a Láska k Vánocům.

Všechny tři si naprosto získaly nejen mou pozornost, ale zároveň mé srdce, protože se mi líbily natolik, že je čtu vždy o Vánocích od doby, co jednotlivé tituly vyšly. Proto jsem se neskutečně moc těšila, když jsem zjistila, že autorka ve své vánoční tvorbě pokračuje a že i u nás má brzy vyjít její novinka.

Možná znáte tři díly vánočního filmu „Vánoční princ“, asi vás nepřekvapí, že tato kniha se třídílnému filmu podobá. Je to i tím, že autorka je scénáristkou, která se na tvorbě filmu velmi intenzivně podílela. Já osobně mám film moc ráda, tudíž mě potěšilo, že si budu moci podobný příběh prožít i v knize.

Asi na každého čtenáře na první pohled zapůsobí naprosto nádherná obálka, ze které přímo sálá vánoční atmosféra. Po přečtení anotace vás zaujme hlavní myšlenka a když se pustíte do čtení, budete okouzleni poklidnou a přátelskou atmosférou, která na vás bude „dýchat“ po celou dobu, kdy knihu budete číst.

Kniha má mé velké doporučení, už nyní vím, že si ji příští rok před Vánocemi přečtu znovu, abych se naladila na tu správnou vánoční atmosféru.

Hledáte-li na poslední chvíli, co dát svým blízkým pod vánoční stromeček, a mají-li vaši blízcí rádi romantické příběhy, nešlápnete vedle, pokud zvolíte Královskou vánoční pohádku. Autorka píše natolik čtivě, že občas máte pocit, jako kdyby jste tam přímo byli, což velmi oceňuji.

Za celý redakční tým bych vám všem ráda popřála požehnané Vánoce a mnoho štěstí a hlavně zdraví do nového roku 2023.

Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."