Knižní recenze

Dům pod jasany

Dům pod jasany
Děsivá historie starého domu a vetchá stařena, toužící vyprávět svůj příběh. To je fenomenální Dům pod jasany. Lehce mysteriózní thriller o setkání dvou žen, odlišných jako den a noc. A přece najdou společnou notu a před našimi zraky se začíná odvíjet děsivý příběh jedné z nich, staré Mary.

Lehce psychicky labilní Sara následuje svého dominantního manžela do Severního Irska, do starého venkovského domu, aby zde začali nový život. Když se na jeho prahu zjeví stará, zakrvácená stařenka, Sara tuší, že dojde k odhalení pohnuté hstorie jejich nového domova. Už tak pošramocené Šářiny nervy jsou stále napjatější a příběh nabývá děsivých rozměrů.

Haylen Beck, píšící pod pseudonymem Stuart Neville, rozhodně v oboru psaní není žádným nováčkem. Několikanásobný laureát ceny Edgar má za sebou pestrou řádku thrillerů a detektivních románů, přestože u nás mu vyšly pouze knihy tři.

Dům pod jasany je nabitý stupňujícím se napětím od první stránky a místy vás skutečně mrazit, protože přesně takovou mají moc slova autora. Domácí násilí, teror a atmosféra celé knihy je dechberoucí a já ji mohu jen vřele doporučit všem čtenářům, kteří milují mysteriózní thrillery a nádechem hororu.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.