Bouře
Čtete rádi severské detektivky? Máte rádi napětí a nečekané zvraty? Nebojíte se jít do nové série? Pokud jste alespoň na dvě z tvrzení přikývli, kniha Bouře by určitě neměla uniknout vaší pozornosti.

Hlavním hrdinou příběhu je finančník August Strindberg, který se rozhodne opustit svou kariéru a otevřít si v malé a poklidné vesničce vetešnictví. Život v malévesničce se zdá být až moc dokonalý, jenže vše záhy skončí, když jedné osudové noci vypukne bouře a místní učitelka Agnes zničehonic zmizí. Místní policie v čele s Marií Martinssonovou prohledává bezvýsledně okolí, ale po učitelce ani stopy… Stojí za jejím zmizením někdo další? Nálada mezi usedlíky v ospalé vesničce je každým dnem stále napjatější a August zjišťuje, že možná je to právě on, kdo by mohl případ vyřešit. Moc času nezbývá…

Nad poklidnou vesničkou se stahují mračna…

Letos na podzim se doslova roztrhl pytel s thrillery a detektivními příběhy. Člověk neví, jakou knihu si má koupit a následně číst dřív, ale jednu vám dnes doporučím – Bouři. Severských thrillerů vychází každoročně velké množství. Netřeba se divit. Těší se oblibě nejen u českého čtenářského publika.

Musím uznat, že ačkoliv jsem tomu nejprve moc nedůvěřovala, nakonec se mi příběh docela líbil. Začátek mě totiž moc nepřesvědčil a já se bála, že Bouře bude jedna z knih, které budu dočítat jen s těží. Chvilku mi trvalo, než jsem se začetla. Tato kniha je autorčina první z nové série, co u nás vyšla, tudíž jsem si musela zvyknout na trochu jiný styl psaní. Přestože od autorky u nás vyšlo již mnoho knih, pro mě bylo setkání s první. Jsem totiž zvyklá na rychlejší tempo od jiných „seveřanů“ jako je Jo Nesbo, Lars Kepler, Jussi-Adler Olsen nebo Stieg Larsson.

První díl nové série

Co autorce jen přidává na čtivosti, jsou krátké a napínavě zakončené kapitoly, tudíž vás to nutí číst neustále dál. To mám já osobně moc ráda. Hlavní hrdina mi sice k srdci moc nepřirostl, ale líbilo se mi prostředí vesničky i tísnivá atmosféra proměnlivých nálad tamních obyvatel. Od poloviny příběhu děj nabírá na obrátkách a knihu neodložíte, dokud ji celou nedočtete..

Hledáte-li knihu na poklidné podzimní večery a nebojíte se tloušťky knihy, Bouři moc doporučuji. Jste-li fanoušky severských thrillerů a napínavých příběhů, určitě se vám bude líbit.

Sama jsem moc zvědavá, co na nás a hlavního hrdinu Augusta přichystá autorka v nadcházejících dílech. Myslím, že se už nyní máme na co těšit. Už jen to, že tuto sérii bude vydávat nakladatelství Kniha Zlín, je zárukou kvality.

Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."