Literární zajímavosti

Festival HorrorCon na obzoru

Festival HorrorCon na obzoru
Již 7. ročník HorrorConu se dočkal několika změn. Tentokrát se všichni fanoušci horroru ve všech jeho formách umění vypraví 22. října do klubu Kotelna v pražských Strašnicích a navíc přijede jeden exkluzivní zahraniční host.

Až z dalekého Finska se totiž přímo na náš festival vypraví místní hvězda horroru Marko Hautala. V českém překladu mu doposud vyšly 3 knihy. U společnosti Euromedia to byla Bába motyka a Šeptající dívka, které ovšem sklidily spíše rozpačité hodnocení. Jestli to bylo právě díky vydání pod komerčnější společností, těžko říci. Až teprve v geniálním Architektovi temna se naplno ukázala jeho síla. Ten se dostal na pulty knihkupectví prostřednictvím žánrového nakladatelství Golden Dog a velice brzy si získal nadšené čtenáře. Už brzy si budete moci jmenované knihy nechat podepsat nebo si poslechnout vyprávění o jejich vzniku.

Rozhodně se ovšem nebude jednat o jediné lákadlo. Tím následujícím může být třeba křest další HorrorConí antologie, tentokrát ve spolupráci s nakladatelstvím Carcosa. Žánr Bizarro se u nás začal prosazovat zejména díky geniálnímu Carltonovi Mellickovi III. Nemělo jednat o jediného výraznějšího zástupce tohoto žánru na českém knižním trhu. Vychází tak antologie povídek věnovaná právě bizarru. Pod názvem Bizarropolis najdete texty od Petra Stančíka, Viléma Koubka, Petra Bočka, Karla Doležala a dalších. Speciálním hostem bude sám mistr Carlton Mellick III, autorem obrázku na obálce není nikdo jiný než Ed Mironiuk. V říjnu na HorrorConu bude tato parádní věc slavnostně pokřtena. Těšit se ovšem můžete i na křty autorů Jiřího Sivoka nebo Lídy Svozilové a samozřejmě se dočkáte i vyhlášení výsledků tradiční soutěže O krvavý brk.

Vedle toho nebude chybět ani další neliterární program. Hudební scénu bude zastupovat odvážný elektro-fetish projekt Hieros Gamos se zpěvačkou Gudrun. Budou se promítat filmy z dílen horrorových nadšenců. Užijete si kostýmovou soutěž  i netradiční výtvarné umění.

Velkou změnou je potom přesunutí celého festivalu do vhodnějších prostor klubu Kotelna, který se nachází v ulici Služeb 3 v pražských Strašnicích. Bohužel vzhledem k mnoha okolnostem bylo zavedeno vstupné v hodnotě 200 Kč. 

Více informací i kompletní časový harmonogram nalezete na webových stránkách www.horrorcon.cz a sociálních sítích.