Knižní recenze

Ozvěny run

Ozvěny run
Láska, která překonala věčnost. Láska, která přetrvala staletí.

Mia zdědí po své babičce starou chatu ve Švýcarsku, ale tím se ocitne před nelehkým rozhodnutím. Její snoubenec naléhá, aby dům prodala, ale Miu to k chatě táhne z čistě osobních důvodů. Když dostane nabídku zúčastnit se archeologických vykopávek na pozemku chaty, kde prý jsou zakopány vikingské artefakty, do Švýcarska odjíždí. Pohlcena vykopávkami a v nemalé míře i sympatickým archeologem skládá dohromady mozaiku dávného příběhu, který se přímo dotýká její rodiny. Příběhu nezměrné lásky, která je opředena tajemstvím.

Možná to bude znít jako staré, známé klišé, ale autorka Christina Courtenay, žijící v Japonsku, nám předkládá krásný a oddechový příběh, ve kterém sice nebudeme lapat po dechu pod tíhou překvapení, ale čtení si užijeme. S první knihou, která u nás vyšla pod názvem Šarlatové kimono, si mnoho čtenářů nenašla, ale Ozvěny run autorku vynesly do čtenářských výšin.

Najdete si zde své oblíbence, možná to bude trochu naivní Mia, která se moc nevyzná ve svých citech, nebo charismatický archeolog Haakon Berger, které osud vykopávek svedl na stejnou cestu.

Dvě časové osy, umně se prolínající, jemně proudící, bez zvláštních dramat a překvapení. Pro někoho možná příliš velká love story, ale historická část je propracovaná do detailů a okořeněná city, které provázejí lidstvo od počátku.

Jemné, oddechové čtení je určeno spíš pro ženskou populaci jakéhokoliv věku. Ponořte se do příběhu, který vyplouvá na povrch po dlouhých staletích a dychtí po tom být vyprávěn.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.