Knižní recenze

Dům na útesu

Dům na útesu
Měl to být jen únik od starostí a špatných zpráv. Nakonec našla příběh plný lásky, ale také smutku. A klid na duši.

Rebecca objeví v pozůstalosti své zemřelé matky dopisy od sestřenice z dalekého Cornwallu, ve kterých ji žádá o pomoc s péčí o zanedbaný dům. Sestřenka Olivia se momentálně léčí v nemocnici po pádu ze schodů, dům je v dezolátním stavu, obýván velmi hlasitým papouškem a podivnou ženou. Rebecca se tohoto úkolu ujme a odjíždí od Eddieho, partnera, který se jí čím dál víc vzdaluje, i od nepříjemného vyšetření v nemocnici, jehož verdikt ani slyšet nechce. Na místě odkrývá příběh z války, který měl zůstat - nebýt ztraceného medailonku, temného sklepa a pár náhod - zapomenut, 

Britská autorka, píšící pod pseudonymem, nám představuje další ze svých románů, kdy se střídají dvě časové roviny, a ani tentokrát rozhodně nezklamala. Pro někoho možná ohrané klišé a příliš romantické téma, ale kriminální zápletka dává příběhu ten správný náboj.

Hlavní hrdinky knihy, Rebecca ze současnosti a Olivia v době minulé, toho nemají příliš společného. Každá byla vychovávány jinak, každá má naprosto jiné povahové rysy, ale přesto najdou společnou řeč, a tou je tajemství uchovávané po mnoho let. Tajemství, které dosud nedošlo konce a které stále čeká na svůj happy end.

Dům na útesu je romantický příběh plný osudových zvratů, lásky, ale také loučení a nezměrného žalu a mohu ho jen doporučit všem, kteří milují tajemné návraty do minulosti

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.