Knižní recenze

Malířka z Benátek

Malířka z Benátek
Záhadné klíče, starý skicák plný kreseb a tajemství, které nás zavede do kouzelných Benátek.

Když umírá Carolinina teta Juliet, pronáší poslední slovo: Benátky. Proto se Caroline do města romantických gondoliér vydává a snaží se vypátrat tajemství starého skicáku. Dostává se jí příběhu velké lásky, která neměla být naplněna. Příběhu mladičké Juliet, která přicestuje do Benátek se svou přísnou tetou studovat umění, a movitého Lea, jejichž cesty se protnou. Leova budoucnost je daná a není mladé dvojici přáno svou lásku rozvíjet. Ale touha a city jsou silnější a navzdory osudu se do sebe zamilují. Osud jim ale připraví spoustu překážek a jednou z nich je blížící se válka.

Britská autorka Rhys Bowen u nás vydává další ze svých romantických knih a okamžitě sklízí úspěchy. Četla jsem její knihu Toskánské dítě, a přestože nemá tolik kladných hodnocení, s jistotou jsem sáhla i po tomto novém příběhu. A rozhodně jsem zklamaná nebyla.

Malířka z Benátek nás stejně jako v předchozích knihách, přivádí do země, která je něčím výjimečná a dává nám nahlédnout i do zákoutí turistům ukrytých. Příběh se mnohým může zdát jako příliš naivní, se spoustou ohraných klišé, ale je jemný, milý a nenásilný.

Dvě časové roviny, které se volně prolínají a které mají jedno společné. Silné ženy, kterým osud příliš nepřál, ale jsou rozhodnuty bojovat o své právo na štěstí. Tajemství, staré desítky let, okořeněné atraktivností malebných Benátek, vás vtáhne do děje a užijete si odpočinkové, nenáročné čtení.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.