Knižní recenze

Tajemství pramenů

Tajemství pramenů
Měly k sobě blízko, ale poslední léta pro ni byla spíš přítěží. Teď je mrtvá a jí nezbývá nic jiného, než se vrátit do míst svého dětství a postavit se démonům, která jí nedají spát.

Když se psycholožka Jackie dozví, že její sestra, se kterou poslední léta moc nevycházela, zemřela, je jí jasné, že je nutné se vydat do starého domu, kde kdysi trávily dětství. Lexie to zde milovala, ale její nemoc ji od sestry až příliš vzdálila. Navíc ji děsí tajemné a ledové jezírko, které podle Lexie obývá duch dítěte, ale které má uzdravující moc.

Následuje skok do minulosti, do roku 1929, a jsme svědky cesty mladých novomanželů, kteří přijíždějí do brandenburského hotelu. Novomanželka Ethel velmi touží po dítěti a jezírku, ležícímu na pozemku, svěří své přání. A přestože jezírko její prosbu vyslyší, bude chtít něco na oplátku.

Tajemství pramenů

Jenifer McMahon není českým čtenářům neznámá. Její knihy Pozvaní či Vermontské psycho sklidily dost čtenářského uznání, a proto byla s napětím očekávána novinka Tajemství pramenů.

Již od první strany autorka nasadila rychlé tempo a čtenářovu soustředěnost si udržela až do konce. Obě dějové linky jsou vzájemně propleteny, a ač by se mohlo zdát, že toho nadpřirozena je příliš, pro mě to tedy bylo tak akorát. Napětí, tajemství, které je hluboko skryté v minulosti, duchové, kteří ovládají mysl jedné z hlavních protagonistek a příběh, který je velmi čtivý.

Tajemství pramenů je téměř hororový počin, ale založený na pověrách, které kolují po celém světě na místech, která bývají tajemná. Za mě rozhodně velké ano a další knihu skvělé americké spisovatelky již nyní netrpělivě vyhlížím.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.